Värre än Balder

Dagen har varit mista sagt händelserik och mycket mer kommer hinnas med inatt!

Imorse gick jag som sagt till stranden med grannen. Därefter åt jag gaspacho hemma och begav mig till stranden i Vista Hermosa där jag träffade en av de andra au pairerna. Hon var väääldigt trött eftersom hon hade varit ute till sex på natten dagen innan och bara fått tre timmars sömn innan ungerna vaknade. Förstår inte riktigt hur värdfamiljen tolererar att hon är ute så länge när hon ska ta hand om deras barn dagen därpå. Det skulle aldrig min familj gå med på.

På tal om det så har jag också lyckats klämma in en fajt med mamman här nu på kvällen. Allt började med att jag och Jaime gick till grannarna och badade i deras pool vid sex tiden nu i eftermiddags. Jaime lekte med de andra barnen som var på besök där och jag satt bredvid poolen och tittade på madans jag pratade med mamman i huset och Rafa. Allt var trevligt och plötsligt var Jaime tvungen att gå hem eftersom föräldrarna och han skulle åka till några vänner i Puerto Sherry. Pappan sa att jag kunde stanna kvar hos grannarna om jag ville så därför gjorde jag det eftersom det är så himla trevligt att vara med dem.

En halvtimme senare ropade Jaime att Rosana ville prata med dem. (Jag som trodde att de redan hade åkt till vännerna.) Hursomhelst, när jag kom hem var det inga glada miner som  väntade. Mamman var arg och irriterad över att jag inte hade följt med hem när Jaime gick hem. Det skulle jag tydligen ha gjort, men när pappan säger stanna så betyder väll det stanna? Eller spanskan kane är ännu svårare att förstå än vad jag tror... Hmmm...

Jag svarade att jag inte kom hem eftersom jag kunde stanna om jag ville, men svaret på den blev att jag ska jobba till 9 på kvällen eftersom jag inte jobbar på morgonarna. När jag fick den kommentaren blev jag ARG och sa till henne att hon får vara tydligare om hon vill att jag ska komma hem. Jag kan inte veta att jag ska gå hem om hon säger att jag kan stanna. SÅ smart är jag inte.

Dessutom så högg hon på att jag inte visste om jag skulle gå ut ikväll eller inte. Hon ville veta om jag skulle ut eftersom hon hade ställt in sin utgång eftersom jag ville ut. Men det tyckte jag också var fel. Hon ska ut imorgonkväll då jag egentligen är ledig, så jag tycker inte att det är mer än rätt att jag får min ledighet den här kvällen istället. Så det så.

Det hela slutade med att jag sa att jag går ut om jag känner för det och att jag ringer när jag vet. Inget trevligt slut så jag ser inte fram emot att möta famlijen imorgon...

Just det. Mer klagomål. Hon ville också att jag skulle spendera mer tid med Jaime och leka med honom. Men problemet är att han inte vill leka vad jag än säger och hur mycket jag än anstränger mig för att vara glad, positiv och entusiastisk i hans närhet. Phu. Hoppas morgondagen blir bättre.

Ikväll ska jag iallafall ha roligt som bara den! Utgång till centrum vid halvtolvtiden. Hoppas inte jag kommer hem förän nästa helg så jag slipper konfrontera familjen... Men så tur har jag väll aldrig...

Jaja, nu får det bli gladare miner! Party hela natten lååång!

Underbaaart!

Har precis kommit hem från stranden där jag spenderade morgonen och förmiddagen med Rafa. Trevligt och underbart väder idag! Dock lite kallt i vattnet på morgonen.

Nu ska jag gå längs stranden i drygt en halvtimme tills jag kommer fram till stranden i Vista Hermmosa. Igår träffade jag nämligen två andra au pairer där och idag ses vi igen på stranden. Tyvärr så måste ju jag jobba i eftermiddag eftersom Jaime har seglingslektionerna på morgonen och eftersom jag inte har jobbat mer än två timmar idag så blir det till att jobba i eftermiddag istället. Nu blir det till att spring fort bort till Vista Hermosa så jag hinner vara där i någon timme innan jag måste springa tillbaka igen ...

Hoppas ni har det bra där hemma också!

Solbrännor och myggbett

Ursh, jag hatar solbränna och myggbett i värmen! Idag har jag nämligen lyckats bränna mina vader i solen. I förmiddags gicka jag och solade på stranden, med mycket solskydd som vanligt. När jag kom hem och skulle koka lite pasta så tvättade jag bort sanden från mina ben och tänkte inte på att solskyddskrämen också försvann. När Rosana kom hem så åkte vi till en ny liten strand i Puerto Sherry och jag lade mig och solade igen. Nu när jag kom hem så märkte jag att mina vader har fått lite väl mycket sol i eftermiddag... Aoch!

Dessutom har jag en massa myggbett på benen sedan igårkväll då jag satt ute i trädgården på kvällen.


Solbrännor och myggbett är svåra att fota på ett rättvist sätt, men detta ska iallafall föreställa ett hemskt stort myggbett!

Det är inte roligt när det kliar och är ruskigt varmt ute. Värmen gör det bara ännu mer olustigt.

Aoch!

Perfektionist, jag?

Kom på mig själv med att kanske vara lite väl petig förut när jag såg hur det såg ut efter att jag hade hängt upp tvätten imorse. Varje handduk fick en klädnypa i sammafärg som färgen på handduken. Gult på gult, blått på blått och rött på rött. Någon som känner igen sig?
 

Kanske det har gått för långt nu?

Bland vatten, sand och vääärme..!

De senaste dagarna har spenderats i vattnet! Det har varit riktigt varmt och då går det inte att göra mycket annat än att ligga i blöt.

I tisdags gick jag och Jaime till den vanliga poolen där vi börjar bli stammisar. Vi badade i drygt tre timmar och därefter gick vi hemåt igen och värmde en kött- och potatisgryta som Rosana hade tillagat kvällen innan. Gott!


Poolområdet med barnpoolen närmast och den större poolen i bakgrunden


Dessa blommor har jag börjat blir lite småkär i nu...


På hemvägen från poolen skulle Jaime visa mig en "genväg", men trots "genvägen" kom vi hem senare än vanligt... Konstigt :P


Jaime gillar att leka med saker som han vanlightvis inte får leka med, så på vägen hem lånade han min kamera och fotade mycket bra! HAHA!

På tisdageftermiddag åkte jag med Rosana och hennes mamma och handlade i Jerez. Det blev lite shopping, men större delen av tiden spenderades i en matvaruaffär, Carrefour, där det storhandlades. Phu, över en timme gick vi runt kring youghurtsburkar, vinfyllor och grönsaksdisker!

Ny dag! Onsdag! Idag åkte Jaime som vanligt till sina seglingslektionervid elva tiden. Innan dess betade vi av lite läxor, spelade volleyboll och stoppade några smörgåsar i magen. Jag gick ensam till stranden eftersom Bea har bränt sönder sig i solen och inte kan vara där mer nu på några dagar. Typiskt... Men men, förmiddagen var lugn och skönt och jag var duktig och läste lite i en spanskabok som Rosana har gett mig! Boken handlar om det spanska språket och är mer uppbyggd som en lärobok än som skönliteratur och jag funderar starkt på att springa och köpa en mer intressant bok på spanska för att lära mig detta förbaskade språk nu! Jag vill KUNNA spanska!!! Tänk så mycket enklare allt vore då...

I kväll kanske vi åker in till Cádiz och käkar lite tapas, men ingenting är bestämt ännu. Den som väntar får se!

Lustiga underbart vackra byggnader

Många hus här nere är så hemskt mycket roligare och finare än de vanliga, och för mig ganska tråkiga, husen i Sverige. Förut gicka jag på en promenad med pappan o pojken till en park där pojken skulle få prova på att åka skateboard. När vi gick dit så passerade vi ett mycket intressant villakvarter med underbara hus. Jag kunde bara inte låta bli att ta kort.









Visst är husen, speciellt färgerna, underbara?! Man blir ju på jättebra humör bara av att se på dem! Iallafall jag! Tänk om alla hus kunde vara så fina...

Snabbredovisning av helgens händelser

I helgen hände det inte lika mycket som det brukar hända på helgerna här. Tjejerna var upptagna med shopping i "jag minns inte namnet på staden". Grannen vet jag inte vart han var. Grace befann sig i en annan stad långt härifrån tillsammans med sin värdfamilj. Katrin var med sin värdfamilj och hälsade på morföräldrarna i Jerez. Så eftersom alla var upptagna med annat så passade jag på att vara med min värdfamilj också. 

Lördagsförmiddagen var lugn och spenderades hemma, men vid tre tiden åkte vi till en strand i den amerikanska basen. Jose Luis syster, som bor inne i basen eftersom hennes man arbetar där, fick hämta upp oss med sin bil eftersom vi inte får komma in utan en biljett, som hon då hade. Reglerna är tydligen strikta för att få komma in i basen och varje bil måste vara godkänd och registrerad i basens register för att få passera tullen.

Hursomhelst så kom vi in utan problem den här gången och stranden där var väldigt fin!

 
En bit av stranden mellan träden




Jaime på påväg hem från stranden


Här ligger de enorma båtarna som tillhör den amerikanska flottan!

Lördagskvällen spenderades som tidigare nämt i Vista Hermosa!

Söndagen innebar en efterlängtad sovmorgon! När jag vaknade fick jag genast höra att familjen skulle gå till en ny strand och jag följde givetvis med eftersom jag inte hade några andra planer för dagen.


Söndagens strand var fullproppad med människor, men det syns inte så bra på fotot...

När vi kom hem från stranden vid fem tiden så gick jag ensam till stranden här i närheten för att läsa lite och få lite egen tid. När jag kom tillbaka hem igen vid åtta så fick jag se att Bea och Patri hade skickat meddelanden och undrat om jag ville gå med dem till stranden. Tyvärr lite för sent då... Typiskt... Men men, det var ganska skönt att bara ligga och steka med Twilightboken också! =)

Pysselförmiddag

Eftersom Jaime har ramlat och slagit sig i ansiktet så gick vi inte till varken stranden eller poolen i förmiddags. Istället stannade vi hemma och pysslade. Vi målade teckningar, läste lite i hans nya serietidningar och ritade av figurer som han hade på sitt rum.


Detta blev resultatet!


Och såhär såg figurerna ut. Visst var vi duktiga! :D

Jag lagade mat till mig och Jaime eftersom pappan skulle äta på jobbet och mamman åkte till sjukhuset för att hälsa på sin syster som födde en son igår eftermiddag! Jag fick se bilder på krabaten i går kväll och han var en riktig liten knubbis den där bebisen. HAHA!

På måndagar och tisdagar jobbar jag hela dagarna mer eller mindre så därför ska jag gå ner och leka med Jaime lite nu. Om han nu vill leka vill säga. Tror inte det, men jag kan ju alltid hoppas =)

Patri och Bea vill få med mig till ett spa på onsdag eftermiddag också, men jag är rädd att jag jobbar då. Ska försöka ringa Rosana och se efter om jag kan få ledigt då som kompensation eftersom jag ska jobba på lördag.

Nu under siestan har jag suttit och skrivit en massa vykort till alla där hemma! Tyvärr så räckte inte korten till så vissa vänner får vänta lite till på sina kort! Tro för gudsskull inte att jag har glömt bort er som inte får ett vykort inom den närmaste veckan :)

Kvällen på Vista Hermosa Centre Comercial

(Varning: Detta inlägg bör inte läsas av nykterister eller personer som är emot alkohol :P)

Igårkväll kom Bea, Bea och Patri och hämtade upp mig strax efter elva på kvällen. Vi åkte till Vista Hermosa Centre Comercial där vi mötte upp mer tjejer. Efter ett tag var vi 7 stycken som strosade runt på gatan för att försöka hitta ett ställe att sätta oss på. 

Här festar de inte riktigt på samma sätt som i Sverige. De gör nämligen någonting som de kallar Botellon istället. Botellon innebär att man samlas några stycken på gatan och gemensamt dricker ur en flaska som någon har köpt. Man har inte sin "egen" lilla flaska med sig utan alla dreglar i samma, och morgonen därpå får man se vilka sjukdommar man har fått. Svininfluensan kanske...?

 ´
Úrsula, Inma, Inés, Bea, jag, Bea och längst ner Patri
Dethär var platsen som vi slutligen hamnade på eftersom polisen tydligen var där vi egentligen skulle ha varit...




Patri, jag, Bea och Úrsula


Carlos och Patri


Rolig bild som Bea har gjort. Jag har smakat på bättre saker... (Först så tackade jag faktiskt nej, bara så du vet mamma, men då fick jag kommentaren: Du är i Spanien, inte i Sverige!)


Alla är väääldigt glada när någon tar upp kameran här. I Sverige brukar det vara tvärtom... :P

Kvällen var väldigt rolig och vi kom hem vid fyra tiden med en taxi. Hoppas på mera sådana kvällar i sommar! Nästa helg ska jag dock sitta barnvakt på lördagkväll eftersom föräldrarna ska på ett bröllop och senare på kvällen ska de på bröllopsfesten i Jerez. Problemet är bara det att Grace, den amerikanska au pairen i Jerez, fyller år nästa fredag och vi hade tänkt fira henne på lördag. Men nu går ju inte det, så jag hoppas att vi kan fira på fredag istället. Men hur ska jag ta mig hem från Jerez på fredag kväll när bussarna slutar gå vid elva tiden... Hmmmm... Detta kan bli klurigt... Någon som har en lösning?

Utgång ikväll!

Äntligen blir det en utekväll med tjejerna! O vad jag har längtat. Problemet var bara att jag hade kollat med Rafa (grannen) om han hade lust o gå ut och jag tror jag kan ha rört till i hans planer för kvällen. Men nu är allt löst igen! Jag går ut med tjejerna till Vista Hermosa och har en kul kväll förhoppningsvis! XD

(Detta inlägg kan vara lite rörigt, men fråga om det är några oklarheter!)

Lördag (kväll) på Mallorca

När familjen äntligen kom och låste upp dörren till hemmet så fick jag veta att vi skulle ut och kolla på någon slags parad. Trött var jag, men log som vanligt och gjorde mig iordning för att återigen gå ut...


På denna gatan skulle paraden gå


Paraden, med musik och utklädda gubbar


Sådana här girlanger hängde det överallt på de små gatorna eftersom det på kvällen skulle firas någonting religiöst

Efter paraden gick vi hem igen, fräschade till oss och gjorde oss iordning för att gå ut och fira detta som jag aldrig riktigt förstod mig på. Det var mcyket folk på gatorna och på torget skulle det koras en vinnare i någon slags tävling för flickor. Vinnaren skulle symbolisera byns skyddshelgon och det var tydligen en stor ära att få göra detta.


På scenen i bakgrunden hölls tävling, men alla pratade mallorcin så varken jag eller någon annan i sällskapet förstod vad de pratade om


Flickan i mitten vann tävlingen och var väldigt stolt

Senare på kvällen spelade ett liveband musik och vi käkade någon slags kaka som en massa kvinnor från byn hade bakat dagen till ära. Gottigt!

Vid 3 tiden fick jag äntligen lov att gå hem och lägga mig. Det var länge sedan jag var så trött som den kvällen. Härligt och välbehövligt med sömn!


Lördag på Mallorca

Jag sov över hos Birgit mellan fredag och lördag och vi vaknade tidigt (klockan 7) på lördagsmorgonen. Fick bara sova 3 timmar.. Gissa när vi gick och lade oss....? :P Haha!

Vi hade planerat att åka på en båttur till en liten "cala" på västkusten som gick vid 10 tiden, och vi tog oss från Bunyola till stället där båtarna går ifrån, Puerto Sóller, med ett gamalt mysigt tåg.


Såhär ser gatorna i Bunyola ut


Tåget i Bunyola som vi åkte med


 
Vi var ganska ensamma på tåget


Kort taget från tåget. Ljuset var väldigt vackert här över staden


Ett fult kort på mig tillsamman med Birgit


Jag på stationen i Sóller

När vi väl var framme i Sóller så var vi tvugna att ta ett litet turisttåg till Puerto Sóller. Det var ASDYRT (!) Men eftersom det inte fanns så mycket mer att välja på så var det ju bara att betala och se glad ut...


Birgit på det hemskt dyra lilla tåget


Utsikten från det hemskt dyra lilla tåget


Puerto Sóller

När vi väl kom fram till hamnen där båten skulle gå ifrån så fick vi veta, av tjejen i biljettluckan, att båten kl 10:00 inte skulle avgå idag eftersom havet var stormigt. Hon sa att vi skulle komma tillbaka kl 11:00 och ta den turen istället. Givetvis blev vi besvikna eftersom vi hade gått upp så sjukt tidigt bara för att hinna med båten...


Medan vi väntade tog vi en fika på ett café vid stranden


Eftersom jag inte dricker kaffe så tog jag en varm choklad istället, men den var inte någon höjdare tyvärr

När vi återigen gick till biljettluckan så fick vi se en skylt där det stod att ALLA båtturerna under dagen var inställda p.g.a. "mar muy malo" = "mycket dåligt hav". Gissa om vi blev besvikna...

Men eftersom varken jag eller Birgit lyckades få kontakt med vädergudarna så gick vi istället till en strand i Puerto Sóller och spenderade förmiddagen där istället.


En liten bit av stranden i Puerto Sóller


En konstig rund byggnad som vi såg längs vägen till stranden





Birgit på stranden



Vid 3 tiden var vi tvugna att ta tåget in till Sóller igen eftersom Birgit skulle på en födelsedagsfest för morfadern till flickan hon passar. Hennes buss skulle gå 4 från stationen i Sóller.


Jag i väntan på tåget till Sóller


Birgit väntade också...

När vi kom till Sóller så visste vi inte vart stationen låg. Vi fick fråga runt bland människorna vi mötte och tillsist fick vi springa för att hinna till Birgits buss.


Trots tidsbristen i Sóller så han jag ändå fota kyrkan i stadens centrum

När vi väl kom fram till busstationen så var Birgits buss försenad en timme och när den väl kom så släpte chauffören bara in 5 passagerare och sade till de andra att bussen var full och att de fick vänta på nästa som skulle gå två timmar senare... Busstrafiken på Mallorca får en tumme nedåt av mig!

Hursomhelst så fick jag hoppa på min buss och lämna Birgit i Sóller eftersom våra bussar gick åt olika håll.

När jag kom hem till Valldemossa igen så ringde jag Rosana som berättade att hela familjen var på en strand på nordkusten. Så utelåst var jag och fick sätta mig och vänta, vänta och vänta...


Givetvis åkte kameran upp när jag satt där uttråkad och utelåst!

Fredag på Mallorca

Fredagen var sjukt rolig eftersom jag åkte till Birgit redan vid 12 tiden. Bussen var svår att förstå sig på eftersom tidtabellen sade att busseländet skulle gå kl 11:50, men bussen kom inte föränn 12:45. Dessa förseningar är tydligen vanliga eftersom ingen av de andra resenärerna verkade förvånade när bussen rullade in nästan en timme försent. :O
 
Jag var tvungen att byta buss i Palma och ta nr 211 till Punyola, där Birgit bor. När jag gick in i bussen och sa vart jag skulle så fick jag till svar att bussen inte gick dit föränn kl 16:00. Den tidtabellen som jag hade skrivit ut från datorn sade att bussen skulle gå 13:30, närmare bestämt om 10 minuter. Busschauffören var svår att förstå eftersom han pratade mallorcin, en spansk dialekt som inte ens Rosana och Jose Luis förstår, så istället för att tjaffsa med honom så sprang jag upp till kundservicen och frågade dem. De sa att mitt schema var rätt och att busschauffören måste ha missuppfattat det hela. Återigen gick jag in i bussen och sa att jag skulle till Bunyola. Jag fick en konstig blick av chauffören som ytterligare en gång sa att han inte skulle åka dit. Tillsist fick jag i princip tränga mig in i bussen för att få åka med. 

Som tur var så gick bussen till Bunyola. (Jag fattar inte vad busschauffören menade med att den inte gick dit) Birgit mötte upp mig på torget och vi gick hem till henne och tog ett dopp i poolen. Sen gick vi till en restaurang och åt lunch med barnet som Birgit passar samt morföräldrarna till flickan.

Restaurangen hade också en stor pool och den stannade vi vid i några timmaar tillsammans med flickan, hennes föräldrar och morföräldrar. Familjen var jätte trevlig och jag hade gärna varit au pair hos dem!
  
 
Poolen

 På kvällen åkte vi till ett ställe som hette Festival Park. Där fanns det restauranger, shopping, pubar och annat smått och gott. Vi hade dock lite (Mycket!) problem med att hitta stället. Mamman i familjen där Birigt jobbar hade gjort en karta åt oss som vi skulle följa för att komma till Festival Park, men den var inte så enkel att läsa tyckte vi.

Vi körde fel ganska omgående och fick fråga folk på gatan om de visste hur vi skulle köra för att komma dit. De flesta skakade bara på huvudet, skrattade och sa att vi var lååångt därifrån.

Vi körde därför tillbaka hem och försökte följa kartan lite bättre och tillslut hittade vi fram. Haha. Det var en mycket spännande biltur med Birgit som chaufför. Rödljus och sånt missade hon till och med! :D


Birgit i bilen till Festival Park med den hemmagjorda kartan i handen


Jag på Festival Park


Birgit på Festival Park


Dessa fontängrejjerna var inte lätta att fota, men jag lyckades en gång!


Mina mörkerbilder blev inte så bra...


Jag och Birgit, min maskara lyckades jag smeta ut längs kinden...



Vi hittade inte någon bra bar att tillbringa kvällen på så istället hamnade vi i en biosalong vid 2 tiden på natten. Gissa vilken film vi såg!? Ice Age 3 i 3D. Vi valde den filmen eftersom alla filmer här är dubbade på spanska och därför ganska svåra att förstå. Ice Age var därför den enda film vi kunde kolla på och fatta något av eftersom många skämt inte kräver hörsel för att vara roliga!

Kvällen var jätte rolig och vi kom hem ganska sent...

Torsdag på Mallorca

Nu kommer jag skriva några inlägg om hur de sista dagarna på Mallorca var. På torsdagen åkte jag med familjen till Cala Gat, den lilla paradisstranden som jag redan har berättat om.

 
Cala Gat






Rosana ville fota i svartvitt, konstigt tycker jag när vattnet har så fin färg












Såhär spenderade jag torsdagen

Cala Gat var ett jätte fint ställe som jag gärna åker tillbaka till. Mellan kl 14 - 16 var det inte så mycket folk heller!


Jag ÄLSKAR det klarblåa, nästan lite grönaktiga, vattnet på Mallorca!


Mycket att berätta men så lite tid...

Ja, jag vet att jag inte har varit särskillt aktiv här de senaste dagarna... Det ska bli bättring. Jag lovar. Det har hänt väldigt mycket nu så när jag får några minuter ledigt ska jag sätta mig och ladda upp bilder från de sista dagarna på Mallorca, som också var de roligaste!

Nu försöker jag få ungen att göra matteläxan, men det e inte lika lätt som det låter. Rättare sagt omöjligt. Han sprang precis in till sin mamma som ligger o sover framför tv:n nu, och där kan jag inte storma in och grabba tag i honom precis... Smart unge det där... Haha!

Dagen har varit bra och den har spenderats vid poolen några timmar på förmiddagen. Där fick jag leka med honom hela tiden eftersom hans vänner inte var där. Så fingrarna var alldelles skrynkliga när pappan kom och hämtade upp oss vid tre tiden.

På morgonen pysslade vi och försökte göra läxan, vilket vi som sagt misslyckades drastiskt med...

Nu ska jag ge mig ut på jakt efter ungen igen! :D

Semestern börjar likna en semster

Idag åkte jag med familjen till en "Cala" som är en liten strand. "Cala Gat" hette den lilla paradisstranden och jag trivdes som fisken i vattnet! Vi solade, badade och snorklade. Vattnat var klarblått och lite ljusgrönt, så som medlehavet framställs i de flesta filmer! Underbart! Bilder kommer komma upp så småningom. Nu har jag inget batteri i kameran.

För tillfället sitter jag barnvakt åt två små sovande väsen, Alexandra och Jaime. Jamie har precis somnat och jag springer titt som tätt in till Alexandra med en vällingflaska eftersom hon smågnäller inne i sovrummet så fort hon blir hungrig. Men nu när båda sussar tar jag det lugnt framför tv:n. Problemet är att alla program är dubbade på spanska, så jag försöker förgäves sappa fram en engelsk-kanal, helt utan framgång...

Imorgon sticker jag till Birgits hem på morgonen och stannar vid hennes pool resten av dagen. Jag stannar även där över natten och på lördag ska vi åka på en båttur till en annan "Cala". Ser fram emot den här helgen!

Bloggen kommer trolitvis bli ganska tom under de kommande dagarna efterom jag lämnar laptopen i lägenheten när jag åker till Birgit.

Ta hand om er!

Yacht Club & Playa s'Arenal

I dag åkte vi till ett akvarium för att Jaime ville titta på fiskarna där. Jose Luis ville också se dem, men jag och Rosana var inte lika entusiastiska över detta besök så vi gick en strandpromenad och en drink istället medan vi väntade på att pojkarna skulle bli klara bland fiskarna!


På strandpromenaden mötte vi ett gäng fulla tyskar med lustiga hattar!

Efter akvariumbesöket åkte vi till Epis (Elenas mans) arbetsplats. Han är nämligen kapten över tre enorma segelbåtar. Hans chef, som äger båtarna, ska nämligen åka till Italien på fredagoch bli borta i 1-2 månader. Därför måste Epi följa med på resan och innan de ger sig av är det mycket som hans måste fixa. Jose Luis älskar segling och ville därför åka och kolla in segelbåtarna som Epi arbetar med. På Yacht Cluben var det enbart "seglings-människor" och det var ett ganska flott ställe. Vi lunchade där allihopa och när vi skulle gå och kolla in båtarna så ringde Birgit och frågade om jag ville med till en strand i Palma. Det lockade mer än båtarna så jag vände mig om och gick åt motsatt håll istället.

Jag mötte upp Birgit utanför tågstationen och vi letade upp en buss som gick till s'Arenal som är en lång strand med mycket turister och klarblått vatten. Bästa stranden hitills!



Problemet var bara att ingen av oss hade bikini på oss när vi kom till stranden så vi ägnade de första 10 minuterna till att leta omklädningsrum. Efter ett tag gav vi upp och bytte om i ett skymt gatuhörn istället. Det gick bra, men vi fick lite konstiga blickar av de som bodde i lägenheterna i närheten. (Obs! Vi hade handdukar och skymde oss ganska bra!)


Jag på stranden s'Arenal


Birigit på samma strand


Detta vill jag prova på någon gång, hoppas de har det i Cádiz också!

Vi solade och badade i ett par timmar och tog sedan bussen in till centrum av Palma, till en plats kallade Placa d'Espania. Där tänkte vi fika på en bar som vi besökte i lördags, men Rosana ringde direkt när vi steg av bussen och sa att hon skulle hämta upp mig vied tågstationen. Så jag lämnade Birigt på baren, eftersom hon ville ta en fika medan hon väntade på bussen hem till sig, och sprang mot stationen istället.

Nu ikväll har vi ätit räksallad med tonfisk-äggula-ketchup-och-saltfyllda ägghalvor. Det var riktigt gott faktiskt! Något att testa. Dessutom äter man "piccos" till allting här. Piccos är små, hårda bröd som man använder istället för en kniv för att få upp maten på gaffeln, men de kan också ätas som snacks. Jag har börjat gilla dem nu!

Imorgon bär det troligtvis av till en strand i norr som någon tipsade Jose Luis om medan jag var på stranden med Birgit. Hoppas det är en fin strand och att dagen blir rolig! Längtar till fredag & lördag! =)

Mallorcas sydkust

Idag åkte vi till en av öns stränder på sydkusten. Stranden hade vit sand och var relativt lång. Det negativa var att det var knökat med turister där, så det var svårt att hitta en bra plats att lägga ner handduken på.

Det blåste skönt idag, vilket uppskattades efter gårdagens hetta. Idag var det mycket svalare, strax under 30 grader skulle jag gissa på. Vågorna var höga och roliga att bada i!


Stranden


Stranden

Vid 18:00 ringde Rosanas kusin Jesus och undrade om vi hade tid att ta en kaffe med honom. Han försökte hitta till stranden där vi var, men misslyckades, så istället åkte vi iväg för att leta reda på honom.

När vi hade hittat honom så åkte vi till en bar som Jesus gillade och drack kaffe. (Obs! Jag drack inte kaffe, utan varm choklad!)

Baren var fint belägen längs ut på en udde och hade därför havsutsikt från alla håll.


Baren hade en pool och flera solstolar och den kändes väldigt exklusiv!


Jose Luis, Jesus, jag och Rosana


På kvällen när vi lämnade baren så blåste det mycket och vågorna blev höga innan de slog mot stenarna

Imorgon kommer au pair tjejen, Birgit, som jag träffade i lördags och hämtar upp mig här i Valldemossa lockan 17:00 och sedan vet jag inte vart det bär av. Kanske till någon strand eller in till Palma för lite shopping! Men vad ska jag hitta på ändå fram till kl 17:00..? Phu... det kan bli ett par jobbiga och sega timmar...

En (o)händelserik dag

Imorse fick jag veta att familjen ville stanna i lägenheten hela dagen för att kunna luncha med en vän under dagen. De ville därför inte åka någonstans eftersom de tyckte att det blev för stressigt att ha en tid att passa...

Tråkigt för mig eftersom jag så gärna ville åka till stranden. Vi har varit i den här byn i tre dagar nu, och bara gjort korta små resor till lite olika platser. Jag förstår inte hur någon kan bosätta sig i Valldemossa. Jag är trött på staden redan efter tre dagar här. En dagstur hit skulle vara kul eftersom gatorna är väldigt mysiga och bergen fina att se på. Men nu när jag har vandrat upp och nerför varenda liten väg samt kollat på bergen allt för länge, så finns det inte så mycket mer att göra i Valldemossa. Och här ska jag spendera ytterligare 7 dagar... Hmmm... Hur ska detta gå..?

Fram till klockan 18:00 var allting väldigt långtråkigt eftersom vi satt inne i lägenheten i flera timmar och bara tog en promenad i byn samt käkade på en pizzeria.

Efter 18:00 blev det lite roligare då vi åkte in till Palma för att gå i affärer och på kvällen besökte vi en bar tillsammans med familjen vi bor hos. Det var en tapasbar som familjen som bor här brukar besöka eftersom de har väldigt god mat där.


Jaime och Elena på en liten gata i Valldemossa


Jag


Valldemossas skyddshelgon Santa Catalina


En tavla av Santa Catalina finns inmurad i varje husvägg


På pizzerian hade jag och Jaime tråkigt så vi försökte sysselsätta oss så gott vi kunde


Här gjode Jaime en gubbe på min arm med hjälp av en kapsyl. Tur att det inte gjorde ont :P Haha!


På tapasbaren serverades det bröd och ägg medan vi väntade på varmrätterna. Jag tyckte att äggen var jätte gulliga så jag fotade dem!

Kvällen var oerhört varm och alla satt och svettades inne på tapasbaren. Det var väldigt ofräscht, men det var värre när vi kom ut. Det var en konstig värme. Till och med när vi gick till bilen vid midnatt så svettades vi. Undra hur jag ska kunna somna i natt i värmen....

Sóller

Efter siestan åkte jag till en strand i Sóller tillsammans med familjen. Vi solade, badade och käkade glass, sådant som man brukar göra på en semester! Härligt, men det känns fortfarande inte som om jag är på semester eftersom språket, temperaturen m.m. är det samma som i el Puerto.


Stranden vi åkte till. Det var inte den finaste stranden jag har varit på, men den dög iallafall


Stranden här skiljer sig mycket från stranden i Cádiz. Här är det nämligen stenstrand istället för sandstrand


Rosana tyckte att jag såg lustig ut i Elenas hatt, så hon tog ett foto :P


Jaime tyckte inte att det var roligt att vara på strande, som vanligt, och det här är det kort som han såg mins olycklig ut på. Hahaha! Stackars unge...

Eftermiddagen var skön, med mycket sol och bad, men jag avskydde vägen till och frå stranden. Vägen var jätte smal och slingrade sig fram som en orm i bergen. Två bilar kunde knappt mötas och i kurvorna såg man som längst vägen 3 meter framför sig. Jag brukar inte bli åksjuk, men fy vad illa jag mådde...


Hamnen i Sóller senare på dagen

Planerna imorgon är inte bestämda. Det kan hända att vi besöker en ny strand, att vi försöker hitta en båt att åka ut med eller att vi åker in till Palma och kollar i affärer. Jag hoppas på det andra alternativet, men tror dock inte att det kommer bli så. HAHA! Priserna för att åka på en båttur är nämligen ganska höga här.

Dagen har varit bra, men jag börjar sakna alla där hemma nu...


Marknad och palatsbesök

I morse stack jag till marknaden i Valldemossa. Den var inte stor, men jag hittade ändå en liten svart väska för 10 euro. På marknaden såldes det mycket frukt, grönsaker, kött, väskor, solglasögon och strandkläder. Tyvärr så är det väldigt dyrt att shoppa här på Mallorca, pga. att turismen här höjer priserna ganska rejält. Det är mycket billigare att shoppa i el Puerto eftersom det inte är lika mycket turism där.


Marknaden


Väskan som jag köpte

På marknaden träffade vi en gammal dam som Elena kände och hon berättade att hon arbetar på ett gammalt slott/palats här i Valldemossa. De som äger slottet lever fortfarande och bor där några dagar varje månad, men den gamla damen bjöd in oss och sa att det var okej att vi kollade in stället. Slottet var från 1600-talet och hade alltid tillhört ett speciellt släkte.


Poolen på slottets baksida


Trädgården


Härifrån rinner vattnet ut i trädgården






Slottets entré


Stället hade också en egen liten kyrka


Och flera olika matsalar


Och mycket fina, utsmyckade möbler och dyra tavlor


På balkongen var utsikten över bergen underbar!


Och utsiken över Valldemossa likaså

Palma med Birgit

I morse packade jag en väska med badkläder för att ta med till stranden. Planerna var att vi först skulle åka och kolla in några grottor på andra sidan av ön och därefter skulle vi åka till en strand där i närheten. När vi satt i bilen ringde min telefon och det var en au pair som jag har mejlat med som undrade om jag ville tillbringa dagen med henne i Palma. Jag tyckte att det lät roligare att vara med henne och dessutom ville jag ge familjen lite "egentid" så jag hoppade av längs vägen och tog en buss in till Palma.

När jag väntade på att bussen skulle komma så kom det fram en kille till mig och berättade att det inte kom någon buss dit jag satt på helgerna. Om han inte hade berättat det så hade jag väll suttit där och väntat i flera timmar. Haha!

Hursomhelst, trevlig som han var så visade han mig vägen till en annan hållplats och väntade med mig tills min buss kom. Hur snällt som helst.

Jag mötte upp Birgit utanför busstationen och vi begav oss till Katedralen.


Birgit på en bar med havsutsikt


Katedralen


Katedralen innafrån. Fönstrena var fantastiska och takhöjden enorm! Jag kände mig mycket liten där inne



Birgit var jätte trevlig att umgås med och jag tycker det är jättesynd att hon inte bor i el Puerto. Det hade varit roligt om hon hade gjort det...

Imorgon bitti bär det av till en marknad här i Valldemossa tillsammans med Rosana, Elena och hennes super-söta dotter Alexandra! 
I morgon bär det av till

Mallorca

I torsdagskväll blev det som jag hade förmodat. Vi gick inte och la oss tidigt för att ha mycket energi den första dagen på Mallorca. Istället gick vi ut och åt på en restaurang i Sevilla. När vi satt där och åt så kom det en familj som Rosana kände och de hade en dotter i samma ålder som mig. Hon och jag började prata och hon berättade att hon kommer vara i Sevilla i 2 veckor. När jag kommer hem från Mallorca vore det roligt att träffa henne igen. Men vi får se hur det blir med den saken, Sevilla ligger ändå 2 timmars bilfärd från el Puerto.

Hursomhelst, vi kom inte i säng föränn klockan 02:00 på torsdagsnatten och 04:30 ringde väckarklockorna. Hujedamig vad lite sömn det blev den natten.

Flygresan till Mallorca gick jättebra och tog drygt lite mer än en timma.


När vi kom från till Mallorca hyrde vi en minibuss att ha under vistelsen här


Valldemossa heter byn som vi bor i


Bilresan tog knappt 20 minuter mellan Palma och Valldemossa


Valldemossa är en gammal by o bergen


Familjen på en av de mysiga gatorna i Valldemossa




Utsikten från min altan i Elenas lägenhet där vi bor. Elena är en vänninna till Rosana och därför får vi bo hos henne under semestern


Elenas lilla flicka Alexandra som alltid är superglad!

När vi hade packat upp våra saker i lägenheten så gick vi först på en promenad i Valldemossa och sedan åkte vi in till Palma för att kolla in staden.


Palma var inte lika mysigt som Valldemossa, men det fanns mycket mer att se där


Slottet i Palma




Jag med vattnet och slottet i bakgrunden


Vi gick också en sväng till hamnen och kollade på båtarna. Katedralen i bakgrunden


Där hittade vi en båt som Jose Luis bror hade jobbat på och ägaren sa att vi kunde gå ombord och titta




Det fanns mycket fint att fotografera i staden


Jag med katedralen i bakgrunden

På kvällen åkte vi hem till lägenheten, tillagade pasta, åt och gick till sängs. Jag var alldeles slut på kvällen efter resan och de få timmar sömn jag fick natten innan.

Packa, käka och dra till Sevilla

Nu är det mesta av bagaget nedpackat i väskan. Det sista jag lägger ner är datorn som blir mitt handbagage. Efter lunchen ska Rosana hämta Jaime i Rota. De åker tillbaka hit, duschar, packar det sista och sedan åker vi till Sevilla.

Jag måset säga att det känns lite konstigt att åka utomlands nu. Vanligtvis så brukar jag vara överlycklig av att flyga iväg på semester, men nu är det inte samma sak. Oftast brukar jag bli super glad när jag lämnar kalla, ruggiga Sverige (så som vädret brukar vara där) och när jag landar slår värmen mot mig. Nu åker jag istället från värmen till värmen... Konstigt.

Det ska också bli intressant att se hur den här familjen gör på sin semester. Går de till stranden och solar och badar på samma sätt som svenskarna gör? De har ju nämligen stranden tillgänglig året om.

Hur som helst ska det bli roligt att åka till Mallorca. Det ska vara fint där har jag hört.

Sevilla kommer jag nog inte få se särskilt mycket av ikväll eftersom vi lägger oss tidigt idag för att vara pigga piggeliner imorgon! (Tror däremot att ordet "tidigt" enligt Rosana har en annan innebörd än för mig)

Om vi lägger oss innan midnatt blir jag förvånad! Haha!

Nu ska jag ta reda på numret på flyget vi ska åka med och skicka det till de nära och kära.

(På Mallorca vet jag som sagt inte om jag kommer ha tillgång till internet eller ej, så därför kanske det kan bli tomt här i några dagar. Hoppas däremot att jag har tillgång till internet!)

Nu måste jag packa ner datorn! Ha det så bra så länge!

Vad tar man med sig till Mallorca?

Det är svårt att packa. Det har jag alltid tyckt. Det var 20 dagar sedan jag packade inför Spanienresan och nu ska jag packa inför en semesterresa till Mallorca. Vad tar man med sig och vad lämnar man hemma? Det är frågan...


Såhär rörig var min säng efter lunchen då jag försökte starta med packningen

När jag höll på att välja ut vilka plagg jag skulle ta med mig och vilka som inte fick plats så ropade Rosana att hon skulle åka och köpa skor till Jaime och hon undrade om jag ville göra henne sällskap. Så istället för att packa så åkte jag på en kort shoppingtur!

När vi kom hem igen så möttes vi av tre små kusiner till Jaime som lekte på gården. Inne i vardagsrummet satt dessutom halva släkten och väntade på oss. Mormorn, två av Jose Luis systrar, samt deras barn och dessutom Juan och hans storebror Ignacio. Fullt hus med andra ord.

Egentligen behövde hela familjen packa, men eftersom vi fick gäster så var det bara att sätta sig ner, prata och le. Rosana såg dock lite stressad ut när hon först upptäckte gästerna. Haha! Stackare, hon som hade berättat för mig i bilen på väg hem att hon hade hur mycket som helst att göra innan resan!

Gästerna stannade länge och vid 23:00 tiden drog de med oss till en restaurang för att äta middag med dem. Vi beställde in en massa olika fisk sorter som alla delade på. När jag såg den första fisken komma in så fick jag mer eller mindre en chock. Allt jag såg var två ögon som stirrade på mig och en vidöppen käft, med tusentals små vita tänder, som såg ut att ha hoppat ur led. Fisken serverades med huvudet kvar! Herregud. Och denna varelse skulle jag käka upp. Det roliga var att Juan och hans bror upptäckte min reaktion när jag såg fisken och de skrattade rätt gott när jag försökte skära en bit av odjuret. Nu vet jag att jag aldrig mer ska beställa fisk på en spansk restaurang!

Kvällen var mycket trevlig och när vi kom hem så började Rosana och Jose Luis att packa inför resan. Jag däremot orkade inte ens påbörja packningen, utan den tar jag tag i imorgon när föräldrarna jobbar och Jaime är på seglingslektionen.


Denna skiva har jag lyssnat på idag medan jag har funderat över vad jag ska packa ner i resväskan. Tack för presenten Jeanette! Det var den bästa studentpresenten av de alla!


Imorgonbitti blir det till att ta packningen på allvar. Ska jag ta med de lila eller de bruna solglasögonen måntro. Vad tycker ni?

Sol sol sol

Efter frukosten och läxan åkte Jaime till staden Rota där han har sina seglingslektioner 3 gånger i veckan. När han hade åkt hängde jag upp tvätten på tork i trädgården, plockade ur diskmaskinen och packade en väska att ta med mig till stranden. En sak som är lite tråkig är att de jag brukar umgås med här omkring oftast sover länge på morgonen och går till stranden först på eftermiddagen. Ibland kan jag följa med dem efter lunch, men många gånger, som idag till exempel, passar jag Jaime efter lunchen. Därför får jag gå ensam till stranden, vilket kan bli lite tråkigt ibland. Men idag började jag läsa den tredje Twilightboken! Början på boken var dryg att läsa eftersom författaren tar upp alla karaktärer som har funnits med i de två tidigare böckerna. Men efter ett tag blev boken bättre. Hoppas den här boken är bättre än tvåan, den var nämligen inte lika bra som det första enligt mig...


Här har jag legat och stekt under förmiddagen

Ikväll ska jag och resten av familjen packa allt som vi ska ha med oss till Mallorca på fredag. Jag tar bara med mig en ryggsäck med kläder och lägger handdukar och skor i en gemensam väska som Rosana ska ta med sig. Rosana ska också ge mig flygnumret så jag kan ge det till de som undrar. Det kan ju vara bra att ha om vi nu skulle krascha. Så ni slipper undra om det var mitt plan eller inte. Haha!

Jag hoppas att jag har tillgång till internet på Mallorca. Mitt handbagage består nämligen av min laptop och jag vill verkligen kunna använda den eftersom vi blir borta från den 10:e till den 20:e juli.

Imorgon efter lunchen (runt 5 ungefär) åker vi till Sevilla (där planet går ifrån) och sover över hos någon släkting till Jose Luis. Planet till Mallorca går tidigt på morgonen och jag tror att vi landar någon gång mellan 08:00-09:00 om allt går som det ska!

Jag kanske hinner slänga in ett till inlägg inatt om jag blir klar med packningen och barnpassningen någorlunda tidigt!


"Tisdagsmarknaden"

Jaime sov över hos sina kusiner i natt och därför hade jag fri tid nu på förmiddagen. Runt 11 tiden ringde Rosana och sa att hon hade glömt att berätta för mig att det anordnas en marknad vid en av stränderna här intill varje tisdagsmorgon fram till kl 14:00.

Jag ringde Bea och Patri och frågade om de ville med dit, vilket de ville, och jag tog bussen in till centrum eftersom det är ganska långt att gå till den stranden där marknaden är.


Dessa flickor spenderade jag morgonen och förmiddagen med!


Ett enormt badlakan och två par solglasögon fick följa med mig hem i kassarna


Efter lunchen gick jag till stranden med Rosana

När vi var på stranden så kom Rosana på att hon behövde in till centrum för att köpa lite saker innan vi reser på torsdag eftermiddag. Därför packade vi ihop våra saker efter drygt två timmars sol, bad och solroskärneätande, begav oss hem för att duscha och sen bar det av mot affärerna!

Rosana uträttade sina ärenden och jag köpte ett spanskt kontantkort. Jag har nämligen redan gjort slut på de 400 kr jag satte in på mitt svenska kort för drygt 2 veckor sedan. Jag skaffade ett Yoigo kort, men när jag testade det på kvällen så visade det sig att det inte funkade. Jag får fråga Juan om han kan hjälpa mig imorgon, och om inte han heller klarar det så får jag åka till the Phone House imorgon också. 

.
Vi åkte inte in till det vanliga centrumet som jag brukar besöka, utan till ett shoppingställe i en annan del av staden. Där fanns det också en väldigt lång strand som Rosana ville visa mig. Helt underbart var det där och jag hoppas att jag kan åka dit med Grace och Katri när jag komemr hem från Mallorca!


Skype

Jag har just pratat i drygt en timma med Jeanette på Skype. Jag har alltid varit lite skeptiskt inställd till Skype eftersom jag är en flitig Messenger användare, men nu kommer jag använda mig mycket av Skype också. Det var skönt att äntligen få höra Jeanettes röst, svenskan kändes lite konstig att kunna använda igen, men för första gången på över 2 veckor kunde jag säga precis det jag ville få sagt, utan att behöva tänka på tempus, ordföljd och ordval!

Jag ber därför nu alla som läser detta att skaffa Skype och lägga till mig där. Sök bara på Sandra Schytzer så kommer jag upp automatiskt, hoppas jag. Annars får ni gärna lämna en kommentar och säga vilket användarnamn ni har på Skype så lägger jag till er i mina kontakter istället! Okej?

Snälla, snälla, snälla, skaffa Skype så jag kan prata hur länge jag vill, helt gratis! Visst låter det som en bra idé?! :)

Mycket fri-tid

Idag skulle jag egentligen ha passat Jaime både på för- och eftermiddagen, men på morgonen ringde Jaimes kusiner och frågade om Jaime kunde följa med dem hem och leka under dagen. Jag passade bara Jaime i 3 timmar imorse och sedan har jag haft fritt resten av dagen. Tiden med Jaime gick bra idag. Vi gjorde hans läxor, åt frukost, packade hans väska, spelade fotboll och basket, samt städade ur hans bokhylla. 

När Jaime åkte till sina kusiner så gick jag till stranden i några timmar och nu tar jag det bara lugnt och börjar fundera över vad jag ska packa inför Mallorcaresan på torsdag. Jag behöver väll egentligen inte ta med mig så mycket. Blir ju bara borta i 10 dagar...


På stranden läste jag, solade, badade och lyssnade på musik


Det blåste mycket så vågorna var ganska höga


Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra...

Strandparty

En del av natten har tillbringats på stranden tillsammans med lite trevliga människor. Bea, Patri, Jose, Jeime, Anna och tre till som jag inte minns namnen på... Vi pratade, drack gott, spelade kort och skrattade. Det var dock lite svårt att förstå allt som sades eftersom en av killarna vägrade prata engelska med mig eftersom han tyckte att jag skulle lära mig spanska istället. Han har väll egentligen rätt, men engelskan är ju så mycket enklare att begripa...


En del av gruppen

Efter ett tag kom maskinerna som rättar till stranden inför nästa dag och då var vi tyvärr tvugna att gå därifrån. Men det var nog bra eftersom jag ska upp och ta hand om/bråka med Jaime imorgonbitti. Jippie...

Jerez de la Frontera

Dagen har tillbringats i staden Jerez de la Frontera som ligger 10 minuters tågresa ifrån el Puertos centrum. Jag tog bussen in till centrum och sedan tåget till Jerez. Grace mötte upp mig på stationen tillsammans med en annan au pair, Katrin, som också bor i Jerez. Vi tre strosade runt på gatorna i Jerez, men det var på tok för varmt för att vi skulle orka gå och utforska staden. De digitala skyltarna som visar vad klockan är, samt temperaturen, visade att det vid två-tiden var 42 grader i Jerez. Inte konstigt att jag kände mig alldelles matt när vi gick och letade efter restauranger med sittplats i skuggan.


Tågresan till Jerez gick mycket fort


Jerez var en fin stad, men inte i närheten så vacker som Cádiz


Där fanns ett slott




Grace och Katrin påväg mot Katedralen i Jerez





Jerez katedral, jätte vacker och ståtlig







En "bodega", en lokal för vintillverkning och vinprovning. Dessa fanns det gott om i Jerez


En, av flera, plaza i staden

Hela dagen gick vi runt i staden och provade olika restauranger/barer. Vi beställde tapas, vin, frukt och glass. Mycket gott, men det hade underlättat om det hade varit sisådär 10 grader svalare. Jag vill inte klaga, men 42 grader är lite för varmt för min del.

Det blir garanterat mer resor till Jerez, men aldrig någonsin igen när det är sådan värme. I el Puerto blåser det alltid lite från havet och det gör att det inte blir samma värme där som i Jerez, som ligger en bit in mot landet.

El Puerto centrum

Dagen blev inte alls som planerat. Málaga planerna fick läggas ner eftersom jag och Grace inte lyckades hitta något billigt boende i Málaga. Det känns mycket tråkigt att inte kunna träffa Ingman och Karin nu när de är i Spanien...

När de tidigare planerna lades ner så bestämde jag och Grace oss för att mötas i el Puerto istället och ägna dagen till att bekanta oss vid stället. Jag mötte upp Grace när hon kom till tågstationen och vi begav oss ut på gatorna i el Puertos lilla centrum. Det tar ca 15 minuter i buss för mig att ta mig från huset till centrumet, men det beror till stor del på bilköerna som bussen alltid fastnar i. Det går förståss att gå in till centrum också, men det skulle nog ta bortemot 45 minuter, om inte mer, gissar jag.


Här satt jag och väntade på att bussen till centrum skulle komma


Buss linjen var svår att läsa eftersom allt bara stod på spanska...


Mitt i centrum fanns en stor kyrka


Och på kyrkan bodde det många storkar




Tjurfäktningsarenan i el Puerto


Ett gamalt slott





Efter vår promenad i staden bestämde vi oss för att gå till stranden och bada och därefter satte vi oss på en strandrestaurang och beställde in tortilla och bröd som vi delade på.
 
När vi gick tillbaka in mot centrum vid 18:00 så såg vi att många människor hade samlats mitt på ett av torgen vid hamnen. Vi gick dit för att se varför alla hade samlats där och hamnade mitt i en breakdance tävling på gatan. Det var riktigt häftigt att se. Dansarna var jätte duktiga och mycket underhållande.

Tävlingen bestod i att två olika grupper av dansare mötte varandra, både i team och enskilt, och vinnaren var den som fick mest jubel av publiken.

 


Dansarna hade till och med fixat dit en Dj och en trummis





Egentligen skulle det ha blivit utgång med Bea och de andra ikväll, men jag kom hem på tok för sent från utflykten med Grace så istället sätte jag mig ute på verandan och käkade räkor, sallad, melon, kex, ost och vin med Rosana, Jose Luis och hans syster Carmen. 

Dagen har varit mycket rolig och imorgon beger jag mig till Jerez de la Frontera för att möta Grace och en annan au pair från Österrike. Vi ska utforska en ny stad imorgon och det ser jag fram emot! Tar tåget till Jerez strax efter 12:00 imorgon.

Jobbigt, påfrestande och hemskt...

Dagen med Jaime var inte rolig. Han var inte alls på bra humör och grät för fullt när jag sa att vi skulle gå till poolen. Efter en timmas tjaffs så lyckades slutligen kusinen Juan övertala honom, eller rättare sagt, muta honom till att gå till poolen. (Jaime skulle nämligen få låna hans laptop om han följde med).

Ja, nu vill jag inte tänka mer på förmiddagen... så jag berättar lite om eftermiddagen med Rosana istället. Vi åkte och shoppade på ett köpcenter i en annan liten stad och blev borta i över 4 timmar. Mycket roligare!


Detta inhandlades idag


Skorna tyckte jag var lite häftiga, och de kostade bara 5 euro på rean

Ikväll ska jag sitta barnvakt eftersom Rosana och Jose Luis ska gå ut om ett tag. Jag vet inte vad jag och Jaime ska hitta på, men det blir troligtvis tv-tittande tror jag.

Imorgon hoppas jag att det bär av till Málaga tillsammans med Grace för att hälsa på Ingman och Karin, mina små älsklingar! Ikväll måste jag därför kolla upp tåg- busspris, hostel samt transport till och från stationen.

Hoppas, hoppas, hoppas att det blir Málaga imorgon!

Svenskar - ej tillåtna på den amerikanska basen

Igårkväll begav jag mig till den amerikanska basen tillsammans med Rosana, Jose Luis, Jaime, Pedro & Clara (Jaimes kusiner) till den amerikanska basen som ligger i el Puerto. Amerikanerna här firade 4:e juli redan den 2:e juli eftersom många av dem är lediga just den 4:e och då reser bort. För att få till en fest så flyttade de därför fram allting två dagar.

Jose Luis jobbar på den amerikanska basen och fick därför bjuda in lite vänner. Alla var tvugna att åka i en och samma bil eftersom till och med bilens registreringsnummer kontrollerades vid portarna. Alla var tvugna att visa legitimation och inbjudan för att komma in. Allt gick bra tills dess att vakterna fick se mitt leg...

De två biffiga vakterna, klädda i militäruniform, tog mitt leg, skakade i huvudet och försvann in i en liten byggnad med det. Bilen fick inte passera portarna eftersom jag varken var spansk eller amerikansk. En person från "tredje land", som de kallade mig, var inte välkommen in i basen.

Jose Luis började protestera eftersom han hade frågat om det gick bra att jag följde med innan vi åkte och då gick allting bra. Vakterna försvann på nytt och Pedro sa till mig:

- Nu kommer de skjuta dig, bara så du vet, och rörde inte en min.

Vakterna kom tillbaka efter ca 10 minuter och sa att det gick bra att passera. Vad skulle jag ha gjort om jag inte hade fått passera? Hmm... Och vad har amerikanerna emot svenskar..?

Nåväl, när vi äntligen fick passera så fick jag höra att basen var väldigt stor. Amerikanerna där hade sin egen skola, sjukhus, brandkår och dessutom en gammal "bil-biograf". En sådan där bilarna parkerar framför en stor vit duk på kvällen. Mysigt!
 
Allt inne i basen påminde om USA. Amerikansk musik, blått, rött och vitt överallt och typisk amerikansk mat, så som enorma hamburgare, och stora strips!


Rosana och Jaime som målar USA:s flagga


Jag och Jaime (Ja, jag vet att jag har bränt mig lite i ansiktet under dagen)


Jose Luis, jag, Pedro, Clara och Jaime på kvällen


Jag och en enorm amerikansk brandbil


Kvällen anslutades med fint fyrverkeri som aldrig verkade ta slut


Heaven

Morgonen och förmiddagen med Jaime har varit underbar idag! Äntligen är han glad och upprymd, så som en 7-åring ska vara. På morgonen åt vi frukost, gjorde hans engelskaläxa, pysslade med papper, kritor osv. Resultatet blev en loppa (en sådan man målar i olika färger och skriver små meddelande på), och en båt i papper.

Vid 12 tiden gick vi till poolen. Helt utan tjat! Fantastiskt, och vi lekte, badade, spelade kort och fotade där.


Jaime i poolen vi besökte idag


Han försökte stå på händer i vattnet


Och han hoppade många gånger för att jag skulle få ett bra kort!

Jag har också spridit ett svenskt (tror jag) kortspel till de spanska barnen. "Finns i sjön" döpte jag om till "Esta en el mar". Vet inte om det är korrekt spanska, men nu heter kortspelet iallafall så på spanska! Barnen tyckte det var roligt, speciellt Jaime, vilket gjorde mig lättad.

På eftermiddagen gick jag, Rosana och Jaime till stranden för att umgås med Grace och hennes värdfamilj ett tag. Mycket trevligt. Jag och Grace har planerat in en Málaga resa under helgen med övernattning. Vi ska bara kolla om det är möjligt först. Om det går så kommer jag äntligen få träffa Johan och Karin!! Jippie! XD

Nu ska jag åka till amerikanska basen för att fira 4:e juli. Konstigt när det bara är den 2:e. Hahaha!


Shopping

Dagen blev inte som planerat, men mycket mycket rolig ändå! Igårkväll berättade Bea att vi inte kunde åka och shoppa eftersom Patri var sjuk. Typiskt tänkte jag, men jag ville väldigt gärna shoppa eftersom rean i Spanien börjar den 1:e juli varje år.

Så imorse följde jag istället med Jaime och Juan (Jaimes äldre kusin som är jämnårig med mig) på en båtresa till Cádiz. Killarna skulle besöka sin farmor, men jag bestämde mig för att shoppa istället. Jippie!!!


Båtresan tog ungefär 30 minuter


ZARA, där jag spenderade många timmar under dagen


Efter några timmars springande in och ut ur affärer så beslöt jag mig för att fota lite istället. Sådana hära ballkonger finns det minst sagt överallt i Cádiz.


Likaså finns det oerhört många religiösa skulpturer


I provhytteni någon affär. De lila shortsen köpte jag!


En gammal katedral






Roligt att månen fångades på bild


På kvällen åkte vi jag, Rosana och Jose Luis hem till farmodern och stannade på middag. Vi åt tapas, spelade spel och drack gott. När vi gick ut till bilen så märkte vi att hela strandremsan i Cádiz var upplyst så därför var det ett måste att ta fram kameran!


Detta blev dagens kap. T-shirten gillar jag skarpt, hoppas bara att jag kommer använda dem också!

RSS 2.0