Barnvaktskväll

Nu sitter jag i tvrummet, med en coca cola o en glasskål fastklistrad framför Mr and Mrs Smith (Señor y Señora Smith på spanska). Eduardo vaknade för några minuter sedan o ville inte sova mer berättade han gråtandes. Så jag sa att han kunde få kolla på tv med mig en stund om han ville, och nu ligger han o sover i mitt knä. Jag gillar honom som mest när han sover. Haha. Tyst o söt!

Gissar på att Carlitos kommer vakna om några minuter också, så det vore bra om jag har burit tillbaka Edu till sängen innan unge numer två också ska upp o kolla på tv. En unge går ann, men om de är två så vill de leka, och hur ska jag förklara för föräldrarna när de kommer hem vid 2 tiden att barnen är uppe så sent!

Imorn kommer en kompis från södra Spanien hit o vi ska gå ut med honom o hans kompisar imorn kväll/natt/morgon. Det ser jag fram emot. Hämtade också upp nycklarna till lägenheten där de komemr bo i helgen eftersom han som bor där åkte bort ikväll o vännerna kommer inte till Madrid förän imorn vid lunch nån gång. Så imorn ska jag försöka hinna med att ge dem nycklarna, en shoppingrunda på sol samt försöka planera det kommande påsklovet!

Nej nu får jag bära tillbaka gullungen för det e paus i filmen!


Carnaval i Oviedo

Igårkväll firades Carnaval i Oviedo. Firandet pågår i hela Spanien men på olika helger, helgen innan var det i Madrid och dessförinnan i Cádiz tror jag.

Vid 5 tiden startade det och ett tåg med utklädda människor kom gående i ett tåg längs gatorna i Oviedo. Vissa spelade musik och dansade medans andra visade upp små skådespel. Mycket underhållande!


Musik


Barn i ballongdräkter


En tjej utklädd till en tavla som jag inte mins namnet på, men den hänger på Pradomuséet.


Matprodukter. HAAHA!


Flintstones


En elefant med små upptäcktsresande i


Hawaiidans


Ett av de roligaste skådespelen var detta med Asturix och Oviedix! Haha

(Här skulle det ha kommit en bild på folk utklädda till vitabönor, trafikproblem, tjurfäktning samt mer dansare, men blogg.se vill inte ladda upp mer bilder ikväll verkar det som...)

Carnavalen var nog det bästa med hela Oviedo. Nu har jag hemlängtan och imorgon åker vi till Madrid vid 10-tiden, sa mamman, vilket innebär att vi kommer komma iväg nån gång runt 12 skulle jag gissa. Hursomhelst så kommer jag vakna upp i Madrid på tisdag morgon när klockan ringer 7.45! Trodde aldrig jag skulle se fram emot det! :)


Mätt och belåten

Är ny fylld till bredden av paella. Tummen upp!

Idag sov Carlos i sin säng HELA natten! Underbart! Kanske är därför mitt humör är på topp idag, jag slapp slåss för att försvara min plats i sängen. Haha.

Idag har vi hunnit emd att leka med bilar samt gått till en lekpark eftersom vädret är underbart idag för första gången på flera dagar. Himlen är klarblå och tempreaturen ligger mellan 10-15 grader. Skönt!

Nu sover hela huset siesta medans jag sitter vid dator. Känner att jag inte är i behov av någon tupplur nu när jag fick sova hela natten lång. Tänkte gå ut om en stund och promenera lite i det fina vädret. Skulle vilja besöka katerdralen och parken igen innan vi åker tillbaka till Madrid, vilket vi gör antingen imorgon kväll eller tidigt på måndag morgon.

Jag ligger troligtvis långt efter de andra i skolarbetet, men jag ska försöka beta av lite grammatik nu på eftermiddagen och imorgon i bilen hem.

Har vårkänslor och lääängtar till sommaren!


"Hem"längtan

Nu vill jag tillbaka till Madrid! Är trött på Oviedo. Det regnar... är kallt... och tråkigt. Vill till Madrid nu! Om 2,5 dagar är jag äntligen där förhoppningsvis. Om jag inte dör av tristess eller kyla innan dess...

I Madrid väntar vännerna och i förrgår kom äntligen en kompis från Australien tillbaka till stan. Hon har varit i Australien under jul och började jobba som au pair i Madrid nu i veckan. Hoppas kunna träffa henne på måndag, ha ett utbyte på tisdag o träffa en kompis från Alcalá på onsdag! :) Behöver träffa folk nu känner jag!

Helgen är redan fullsmäckad med aktiviteter. På fredag sa jag hämta upp husnycklarna hos en kompis till en kompis som bor i centrum. En vän från Granada kommer nämligen till Madrid på lördag. Vi ska ut på lördagkvällen och sover över hos hans kompis natten till söndagen. På söndag blir det antingen fika med en svensk tjej eller en liten utflykt med australienskan! Åh vad jag lääängtar! =)

Håller tummarna att jag överlever tills dess!


Oviedo

Phu. Äntligen lite tid över till ett bildinlägg. Ungarna sover, men jag känner på mig att Carlitos kommer vakna snart och vill att jag ska sova bredvid honom. Haha. Han är lite rolig, för han har märkt att jag försvinner ur sängen efter det att han har somnat. Så idag bestämde han sig för att hålla fast mig i sängen. Han lade benen över min mage och vägrade ta bort dem. Varje gång som jag försökte gå upp, då jag trodde att han sov, så väckte jag ju honom och tvingades ligga kvar lite till. Haha. Söt liten sak!

Hursomhelst. Oviedo.

Oviedo är en ganska liten stad som är omringad av en massa berg. När vi åkte hit var vi tvungna att åka uppför och nerför en massa berg samt igenom några tunnlar.


Bergstopparna är ännu täckta av snö.


En av fontänerna i Oviedos centrum

Barnens faster Coba berättade för mig att för en hel massa statyer upprättades i staden för några år sedan. Jag tycker inte att de var sådär jätte vackra... men... jaa... intresanta kanske...

 
En naken kvinna...

 
...ytterligare en med en bebis...


...7 nakna män och kvinnor...


...och jaa... vad säger man...?

Men det finns också fina saker att se på i Oviedo.





Gatorna är rätt mysiga att strosa runt på på kvällen




Kyrkorna är fint upplysta...


Och katedralen hemskt vacker!


Just nu är det ju som sagt Carnaval vilket bland annat innebär att gatorna är utsmyckade med krumilurer som denna.

Nu blir det sängen!


Maskerad och utflukter

Nu har jag hunnit se lite av Oviedo. Har gett mig ut på en egen liten upptäcktsfärd samt gått till en park tillsammans med barnen och deras faster Coba. Igår följde jag också med barnen och deras två mostrar Adriana och hmmm.. ja vad hette hon nu igen..? Jaja, vi åkte hursomhelst till en maskerad för barn här i staden. Festen hölls i en byggnad uppe i bergen så jag passade också på att ta kort på själva staden då utsikten från beget var väldigt vacker! Jag har nu upptäckt att Oviedo ligger mitt emellan en hel jäkla massa bergstoppar. Förhoppningsvi kanske jag hinner med ett "Oviedo-inlägg" med bilder från staden ikväll när barnen sover.


Pelayo, jag, Eduardo och Carlitos i parken San Francisco


San Francisco


Tillsammans med Woody Allen =)


Eduardo var livrädd för den här och när vi frågade honom varför så var det tydligen för att den var väldigt ful. Haha! Stackar'n.


Här är barnen på maskeraden "Carnaval" som är en fest i hela Spanien. Eduardo som Buss Lightyear, Carlos som Superman och Pelayo som Spindelmannen! Socker söta!


Här är utsikten från huset där maskeraden hölls. Bilden är ganska suddig eftersom det var dimmigt, men Oviedo är ett ganska mysigt litet ställe egentligen

Nu ska jag ut o kolla in shoppingmöjligheterna häromkring samt ta reda på om det finns något intressant i Oviedo.
Hejhopp!


Mitt nya jobb

Nu sitter jag i en ganska bekväm soffa i Oviedo, norra Spanien. Barnen sover, alla tre, och jag är förmodligen den enda i huset som ännu är vaken. Tänkte därför ta mig tid att berätta lite om mitt nya jobb, familjen, boende osv.

Jag jobbar som sagt som au pair igen i en spansk familj bestående av mamma Marta, pappa Felipe samt tre små pojkar. Mitt så kallade jobb består nämligen i att ta hand om Pelayo, Eduardo och Carlos. Pelayo är fyra år gammal, gillar att leka med bilar och spela fotboll och håller på med många aktiviteter på fritiden, bland annat har han musiklektioner, simskola och gymnastik. Pelayo är ganska lätt att ha att göra med eftersom det går att förhandla med honom. Sen har vi också Eduardo, kallad Edu och hans tvillingbror Carlos, som kallas Carlitos vilket innebär "lilla Carlos". Tvillingarna är 2 år, började skolan i sommras och är fruktansvärt olika. Eduardo är farligt aktiv, vill alltid leka och busa och hatar att sitta still. Han ser upp till Pelayp något oerhört och anser sig själv vara mycket större än sin tvillingbror. Han vill aldrig ha hjälp utan är "kan själv"-typen, och är därför ganska svår att förhandla med. Carlos är familjens bebis, använder fortfarande napp och vill alltid vara nära någon. Han är väldigt självständig och brukar inte vilja leka tillsammans med sina bröder, utan föredrar att leka själv med någon kloss eller se på en film. Mycket lätt att ha att göra med då han är nöjd bara någon finns i samma rum som honom. (Min lilla smygfavorit) ;)

Pappan arbetar i ett familjeföretag och reser mycket i jobbet. Inom Spanien men också mycket i Europa. Mamman är hemmafru och sysslar mycket med träning medans barnen är i skolan.

Mina dagar måndag - fredag ser ungefär likadana ut. På mornarna ringer den nedrans klockan 7.40. Jag vaknar (förhoppningsvis), gör mig iordning och käkar frukost tillsammans med familjen vid 8. Sedan hjälps vi åt att fixa iordning barnen inför skolan, sätta på uniformerna, fixa ryggsäckarna osv.

Vid 9 tiden lämnar jag och mamman barnen på skolan. De går i en privatskola som är katolsk och engelsktalande. Sedan åker jag med mamman till min språkskola där jag har lektioner 9.30-11 varje vardag. Skolan ligger nära hemmet så är det fint väder så promenerar jag hem på 20 minuter, men om det regnar så tar jag metron och är hemma på 5 minuter. Enkelt och bekvämt.

Sedan brukar jag använda familjens lilla gym som de har hemma på övervåningen, käka lunch hemma eller med någon kompis ute och så hämtar jag och mamman upp barnen igen vid 4 tiden. Från 4-9 leks det, käkas middag, badas och sedan bums i säng klockan 21.00. När pojkarna är i säng så käkar jag antingen kvällsmat med föräldrarna i hemmet, sitter barnvakt (1 gång i veckan) går ut o käkar med någon kompis eller har ett språkutbyte. :)

Helgerna ser dock väldigt olika ut. Förra helgen åkte jag till Sevilla med en kompis som har sin familj där och nu den här helgen är jag i Oviedo där barnens morföräldrar bor. Marta och Felipe är nämligen i Costa Rica på semester nu och jag passar barnen tillsammans med alla släktingarna de har här i norra Spanien. Dock föredrar jag att vara i Madrid eftersom jag har alla mina vänner där.

Nästa helg kommer också tillbringar här i Oviedo och på söndag nästa helg åker vi tillbaka till Madrid!

Ja, så ser mitt liv ut mer eller mindre, och förhoppningsvis kommer jag vara aktiv på bloggen nu så jag slipper dessa lååånga tråkiga inlägg för att uppdatera. Föredrar nämligen inlägg med mycket bilder och lite text framför sådanahär uppsatser.


Jul i Madrid

Ville bara göra ett litet inlägg om hur Madrid ser ut i december eftersom det var helt fantastiskt vackert förberett inför julfirandet!


Callao


Sol


Callao igen


Sol igen


Back on Track

Så nu är jag au pair igen... oväntat men roligt. Jag bor mitt i centrala Madrid nu tillsammans med en spansk familj. Jag funderar på att återuppta bloggandet och vill därför först uppdatera er om vad som har hänt de senaste 5 månaderna då bloggen har varit nerlagd, genom ett litet bildspel.


Jag hoppade på en spanskakusr på skolan Alcalingua i Alcalá de Henares...



... hyrde ett rum i Alcalá som jag delade tillsammans med två spanska tjejer, Maria och Diana...


... besökte en medeltidsmarknad...


...där det tillfångatogs folk...


...gick på en utomhus teater, Don Juan...


... gjorde lite sightseeing i Alcalá...


... och i Madrid...


... och i Zaragoza...


...och i Pyrenéerna...


... och i Dublin...


...och i Longford...


...och i Toledo...


...och i Sevilla...


...och i Alcalá de Guadaira...


...avklarat spanska studierna och fått ett diplom...


...haft roligt...


... firat jul hemma i Sverige med de allra bästa...


...och nyår likaså...

...och så har jag flugit tillbaka till Madrid...

...krångat till det lite för mig med boende, jobb osv...

...och tillsist blivit au pair på nytt!

iY YA ESTÁ!


RSS 2.0