Demasiado - det är ordet

Just nu är det väldigt fullt upp. Skolan kostar mycket, jag vet inte om jag har tillräckligt med pengar för att finansiera den, de andra skolorna passar inte schemamässigt och i de klasserna kommer vi vara drygt 20 personer, medans jag för tillfället är ensam i en av klasserna på min nuvarande skola.

Skulle behöva en dag att styra upp allt sammans, men vet inte när den dagen kommer...


Sicken dag

Idag har allt varit upp-och-ner-vänt. Dagen startade med att tåget hade något problem, så det blev försenat och jag fick springa till skolan för att precis hinna i tid till min första lektion. Skoldagen gick bra och var rolig. När jag stod och väntade på bussen tillsammans med en tjej från Irland så märkte jag att jag inte hade någon väska med mig, utan den hade jag glömt kvar på skolan. Jag fick återigen springa för att hinna till skolan och tillbaka till busshållplatsen innan bussen till Anchuelo gick.

Hem och käka, göra läxor och krångla med CSN och därefter bar det av i en väldans fart, eftersom jag lämnade huset på tok för sent, för att hämta barnen på skolan. På parkeringsplatsen kom jag på att jag hade glömt att ta med nått drickbart till barnen, men det var inte mycket jag kunde göra åt det.

Utanför skolan bjöd den norska familjen in mig och barnen på lunch/middag hos dem, så vi åkte dit och umgicks med dem efter skolan. Vi stannade allt för länge, och var inte hemma föränn 8.45. Barnen var trötta och griniga. Mamman försökte leka med dem, men det slutade med att bollar kastades i köket, träffade en tallrik med stekta ägg som smetades ut längs väggarna och köksluckorna. Ett glas sprack och skrik och grin fyllde hela huset. Kabalik och jag var den enda som inte skrek.

Nu är det äntligen TYST i huset. Alla sover utom jag och om några minuter sover väll också jag.

Phu, hoppas på en... inte bättre... inte roligare... men... annorlunda dag imorgon!


Hemlängtan

... det kan man säga...

Ett paket från Svanskog!

Idag när jag kom hem så låg mitt efterlängtade paket i hissen! Carmen vhade varit så snäll och hämtat ut det på posten imorse, eftersom jag inte var hemma.

Innehållet var både till mig och till barnen och när Alvaro och Marina kommer hem så ska jag ge pysselböckerna och godisklubborna till dem!

Jag fick ett fint kort och en liten tavla med texten:

"SJUNG som om ingen hör dig ~ DANSA som om ingen ser dig ~ ÄLSKA som om du aldrig blivit sårad"

Tack min lilla söta farmor för paketet!


Första utekvällen i Madrid

Igårnatt var jag ute på Madrids gator tillsammans med tre trevliga tjejer. Grace, Jane och Ashley. Alla tre från USA. De tre har en lägenhet i centrala Madrid, vilket är bra för mig eftersom det bara går 7 bussar till Anchuelo under hela dagen. Därför sover jag istället hos Grace när jag vill ut.

Igår tog jag tåget till Madrid vid 5 tiden, Grace mötte upp mig på centralstationen Atocha och vi gick iväg på en shoppingrunda. Inhandlades gjorde ett par skor, en liten väska samt strumpbyxor (eftersom jag inte bara kan gå ut i klänning här, vilket jag kunde i el Pueto...)

Vi gick till några barer och till ett disco, men jag tyckter inte att diskoteket var lika roligt som de i el Puerto. Flcikorna sa till mig att det finns mycket bättre ställen att gå till.

När vi vaknade imorse så käkade vi frukost och gick sedan till ett museum som låg nära lägenheten. Vi kikade runt lite där och det var ett var utställningar med modern konst som var temat den här månaden. Faktiskt riktigt kul att se det.

Efter alla "konstigheter" gick vi till en uteservering som serverade fruktdrinkar. Smarrigt.

Nu har jag precis kommit hem efter tåg och bil resan till Anchuelo. Familjen är på ett födelsedagskalas någonstans och jag vet inte när de kommer hem. Men maten står på spisen, redo att värmas. Men är den til mig, eller kommer de snart hem så vi ska äta tillsammans? ... Jag är hungrig!


Utgang

Sitter nu i Graces lagenhet o ska strax ga ut i Madrid !

Fullt upp

Språkskolan och barnen tar upp all min tid för tillfället, så därför har bloggen blivit ganska dåligt skött de senaste tiden. Är dock rädd för att detta fenomen kan komma att pågå några dagar, men ska försöka bättra mig. Nu ska jag försöka skriva en beskrivande text om en person som står mig nära... Men ursh vad jag är trött ikväll...

Nåväl. Fram med spanskalexikonet och skrivboken. Nu kör vi i nån timme till! Aaaa!


Skolstart för mig

Idag började jag språkskolan. Det kändes konstigt. Förmiddagen tillbringade jag ensam med en lärarinna som hette Rebecca. Jag kommer ha gramatik och ordkunskap med henne ensam den första lektionen varje morgon vilket jag tror kommer fungera bra. Vi hade ett break vid 10-11 tiden då vi gick till ett fik och drack kaffe. Sedans startade del två av skoldagen vilket innabar en lektion där vi skulle prata och skriva. Jag hamnade i en klass med sex japaner vilket jag inte gillade. Jag kunde inte uttala deras namn och jag kunde inte höra när de pratade spanska eftersom de har ett sådant starkt uttal på japanska. Vet inte om jag vill betala för att lära mig spanska tillsammans med alla japaner. Vi får se hur detta slutar, men jag kommer iallafall testa skolan i två veckor framöver. Om det inte känns bättre imorgon så ska jag prata med "rektorn" och se om han kan försöka flytta upp mig en nivå för att jag ska kunna prata mer.

Nu blir det till att göra läxan och sedan försöka sova några timmar innan nästa skoldag påbörjas.

Jag och barnen har haft vårt första gräl också, men det var inte så farligt! Dessutom har vi lekt tjurfäktingn i hela huset unde eftermiddagen så jag tror ungarna har glömt bort hur arg jag var på dem i bilen hem från skolan.

God Natt!


Hemkommen

Jag ville bara berätta att jag överlevde resan till Valencia. Staden var vacker, det lilla jag såg av den åtminstonde. Jag tillbringade mycket tid till att lära känna alla vänner och släktingar till familjen och på söndagen käkade vi en enorm hemmagjord paella som mormorn gjorde i trädgården utanför köket. Paella med kyckling, paprika, kött, bönor och sniglar! Sniglarna äcklade mig något extremt. Givetvis kunde jag inte äta dem, men när Marina drog ut en ur skalet så trodde jag att jag skulle spy. Alla skrattade åt min reaktion.

Imorgon blir det första dagen på språkskolan. Jag ska lära mig spanska på spanska så detta kan bli intressant.

Nu blir det sängen eftersom jag ska upp strax innan 7 imorgon bitti. Åker med mamman till tågstationen vid 8 tiden och därefter tar jag tåget till Alcalá där skolan ligger.

Buenas Noches mis amigos!


Proxima parada: Valencia!

Imorgon bitti bär det av till Valencia tillsammans med familjen eftersom de ska dit i helgen och se på sitt nya hus där. Valencia sägs vara väldigt fint och känt för sin paella och sina apelsinodlingar. Jag har lovat barnen att lära dem spela volleyboll och de har i sin tur lovat mig att visa mig de finaste platserna i staden. Hoppas på en trevlig helg!

På måndag börjar jag skolan vilket jag faktiskt ser fram emot. Hoppas bara att det finns andra studerande i min ålder där. Jag vet att en norrman kommer gå på skolan eftersom han är pappan till en av pojkarna i Alvaros klass. Jag fick skuts in till Madrid av honom idag och han berättade att skolan är bra och välstrukturerad. Hoppas bara jag kommer tycka det samma.

Dagen har tillbringats inne i Madrid under morgonen, sedan tog jag metron och tåget till Alcalá och därifrån bussen till Anchuelo. Hämtade upp barnen efter skolan och de stannade kvar och lekte en stund på skolgården innan vi körde hemåt. Sedan lekte vi med bilbanor, pussel och annat smått och gott. Barnen här är så söta så! Det får mig att sakna Jonathan och Ronya...


Älskade och Saknade

Mina små underbara älsklingar ringde just och pratade en stund med mig. Fy vad jag saknar dem!


Karin o Ingman <3


Sara o Catrine <3
(och Ingman som är med på alla kort)

Till jul kommer jag hem i några veckor och då hoppas jag att ni har tid att träffa mig!

Miss the 4 of u sooooo much!


El museo de Prada

Idag var det någonting som inte riktigt stämde när jag vaknade. Jag kollade ut genom fönstret och gissa vad jag fick se! Något jag inte har sett på över tre månader... nämligen... R E G N !

Mina planer ändrades omgående och istället för att ta en promanad i den pyttelilla byn så följde jag med pappan in till Madrids centrum och besökte Prada museumet. Fritt inträde fick jag eftersom jag visade upp CSN kortet. Bra!

Men ursh så stort museumet var. En massa kända konstnärers tavlor var utställda där och för mig var det svårt att veta vart jag skulle starta!

Eftersom jag inte kunde ta några kort inne på museumet så ska jag försöka visa de mest kända tavlorna som jag såg därinne genom att kopiera bilder från nätet. Smart va?!? :)


Velázquez - Las Meninas


Rubens - The Three Graces


El Greco - Knight with his hand on his Chest


Goya - Saturn devouring his child


Rembrandt - Artemisia

Det var skoj att kolla runt på museumet men efter två timmar så ringde Julian, au pairen jag träffade i el Puerto, och sa att han var i huvudstaden. Jag mötte upp honom utanför museumet och bestämde mig för att komma tillbaka till Prada en annan dag.

Jag lunchade med Julian, vi pratade och hade det trevligt!

Sedan åkte jag tunnelbanan till pappans jobb, vi hämtade barnen och jag lekte med dem ända till nio tiden då mamman kom hem och vi åt middag.

Härlig dag!


Alcalá de Henares

Dagen har spenderats i Alcalá de Henares, staden med universitetet och författaren Crevantes. Alcalá är en mycket mysig ocg gammal liten stad med mycket sevärdheter. Jag har besökt väldigt många platser under dagen så därför får bilderna berätta om min dag...


Colegio de San Ildefonso, det berömda universitetet


Inifrån




Skolgården


Del av universitetsträdgården


Utställning med Antonio Suárez tavlor


Parque de O'Donell


Iglesia de Jesuitas




Convento de la Imagen


Palacio Arzobispal




Monasterio de San Bernardo


Arkeologiskt museum, "Museo Arqueológico Regional de Madrid"


Convento del Corpus Cristi




Puerta de Madrid


En bit av muren som förr omgav större delen av staden


Plaza de Cervantes


Katedralen i Alcalá


Ingången till katedralen


Museum - Casa Natal de Cervantes. Huset som författaren bodde i


Stadshuset


"Los Universos de Cervantes"


Hospital de Antezana

Vid två tiden tog jag bussen hem, käkade lunch och tog för första gången bilen ensam för att plocka upp barnen på skolan. Fy vad skönt det kändes att köra ensam!


Människor

Det finns så mycket olika människor här i världen... speciellt vid busshållsplatsen i Alcalá de Henares!

Jag brukar inte vara den som tycker att det är intressant att sitta och kolla på människor som passerar, men när jag satt och väntade på att bussen till Anchuelo skulle komma så kunde jag inte låta bli. En liten flicka bar en röd flamencoklänning, en man i 70 års åldern var klädd i enbart vita kläder och hade dessutom en stor vit strandhatt på huvudet. En lång lång kvinna i kille stod lutad mot busskuren och bakom honom stod en hipphopp kille och dansade till musiken i sina hörlurar.

Lustiga människor!


Madrid

Idag tillbringade jag födelsedagen inne i stora staden! Oj vad fint det är inne i de gamla delarna av Madrid. (De nya områdena kan jag inte säga så mycket om eftersom jag itne har sett dem ännu.)

Jag åkte med pappan Alvaro samt barnen till skolan imorse och sedan följde jag med pappan till jobbet som ligger i utkanten av Madrid. Från området där han jobbade tog jag för första gången i mitt liv tunnelbanan in till Madrids centrum. Jag gillar tunnelbanan eftersom den är lättvindig och snabb.

Väl framme hittade jag ett ställa att sitta på och tog fram min enorma karta över staden eftersom jag inte riktigt visste vart jag skulle gå. Planen var att besöka Prada museumet, men eftersom vädret var kanon så ville jag inte gå innomhus och titta på en massa målningar. Nej, istället gick jag till den största parken mitt inne i Madrid! Jag strosade runt där i några timmar och bestämde mig under tiden för att försöka hoppa på en av de där röda sightseeing bussarna som alltid är fullproppade av kineser!

Sightseeingen kostade 17 euro och resan var värd pengarna eftersom jag fick en överblick över hur Madrid, den gamla delen av Madrid, är uppbyggd. Jag fick också se alla de vackra byggnaderna, parkerna, monumenten, slotten och museumen i huvudstaden!


Metron som tog mig in till centrum

Väl inne startade jag med ett besök i den enorma parken "Parque del Retiro"










Monumento a Alfonso XII




Monumento a Alfonso XII


Här utövade några japaner någon slags långsam dans


Rolig figur som är det första du ser när du kommer in i parken genom huvudingången




Palacio de Cristal







Därefter gav jag mig ombord på sightseeing-bussen för att se mer av Madrid


Min lilla kinesbuss!


Puerta de Alcalá


Tyvärr kunde jag inte få höra vad som sades om de olika platserna på svenska...


Plaza de Colón


Jag på kinesbussen


Plaza de Cibeles


Metropolis, starten på huvudgatan Gran Vía


Gran Vía


Gran Vía


Ingången till Templo de Debod


Palacio Real


Palacio Real


Catedral de la Almundena


Catedral de la Almundena


Utsikt över Madrid och Parque de las Vistillas


San francisco el grande


Puerta de Toledo


Calle Mayor


Calle Mayor


Puerta del Sol






Museum

Efter lunch tog jag tunnelbanan tillbaka till pappans jobb, vi "övningskörde" lite med Forden och han tyckte att jag körde bra. "Mer aggressivt än de andra svenskorna" men det var någonting positivt sade han. Imorgon ska jag därför hämta barnen själv på eftermiddagen eftersom pappan tyckte att min körning var tillräcklig.


Min nya lilla superbil!

Efter skolan lekte barnen lite på skolgården och sedan åkte vi hem, gjorde läxor, lekte och jag och Marina bakade en chokladtårta på min födelsedag. Jag fick också en fin födelsedagssång på spanska av hela familjen framför en fotbollsmatch på tv! De är så gulliga mot mig!

Imorgon bär det av till Alcalá tidigt på morgonen och jag ska besöka det gamla universitetet där tänkte jag, samt katedralen en sväng!


La escuela internacional

Idag åkte jag tillsammans med mamma och barnen för att se vägen till deras skola i Loheches. Det tog drygt 20 minuter att köra dit och i slutet av veckan får jag troligtvis hämta dem själv när de har slutat för dagen. När barnen var på skolan så körde mamman in mig till Alcalá där jag gick till skolan "la escuala internacional". Jag fick information om olika kurser, priser och tider, samt gjorde ett test för att veta vilken nivå jag ligger på nu för att därefter börja lära mig "nästa steg". För tillfället ligger min nivå på B1, men läraren sa att om ett tag har jag hoppat upp till B2 eftersom det bara var lite gramtik jag behövde lära mig för att komma till nästa nivå. Stegen går från A1-C2. Där A1 är det mest simpla och C2 i princip är flytande spanska.

Kurserna var dock väldigt dyra. Jag kommer prova på att plugga där i två veckor till att börja med för att se om jag trivs och om kurserna verkar vettiga att betala för. Jag börjar på måndag och ska betala 320 euro för två veckors språkstudier vilket innebär 40 timmar i skolan. Måste kolla med CSN vad de kan hjälpa till med. Ett år, 34 veckor kostar mig 3944 euro...

Om ett tag kommer en kvinna jag aldrig förr har träffat för att plocka upp mig här och köra mig till barnens skola eftersom föräldrarna inte har haft tid att låta mig "övningsköra" ännu.

Hej Hopp! 


Madrid!

Nu har jag fått igång internet här i hemmet i Anchuelo som är en pytteliten by utanför Madrid. Tågresan från el Puerto de Santa Maria till centralstationen i Madrid gick bra och tog bara 4 timmar. När jag kom fram till Madrid och försökte hitta familjen så fann jag dem inte. Mamman ringde efter ca 10 minuters väntan och frågade vart jag var. Jag var på en plattform medans de stod och väntade på en annan.

Barnen, Alvaro 7 år och Marin 6 år var klädda i t-shirts som det stod SWEDEN på och de viftade glatt med varsin blå-gul flagga när jag kom. Trevligt mottagande!

Vi åkte till Anchuelo och barnen visade mig glatt rumt i huset. Sedan var det lunch, vi hälsade på morföräldrarna som bor i byn och vi tog en cykeltur till ett sportcenter här i närheten. Mamman Carmen är jätte söt och lätt att prata med. Pappan Alvaro likaså, men jag har dock inte haft så mcyket tid att lära känna honom eftersom han var i norra Spanien och höll på med politik när jag kom hit. Pappan Alvaro träffade jag först nu ikväll vid 10 tiden och vi pratade bara snabbt under middagen men jag fick ett bra första intryck av honom också.

Sonen Alvaro, ja det är ganska irriterande att far och son har samma namn, älskar fotboll, att spela Nintendo Wii, att cykla, spela kort och spela schack. Han är väldigt aktiv och pratsam. Dottern Marina är väldigt lik sin bror och hon gillar i princip samma saker som honom, men istället för Wii så föredrar hon att spela Twister eller lägga pussel.

Barnen pratar väldigt bra engelska för att var så små och jag kommer enbart prata engelska med dem eftersom det är en av anledningarna till att jag är här. Spanska talar jag med föräldrarna och på skolan i Alcalá som jag ska försöka leta upp imorgon. Ska kolla upp tider, priser osv för att se om jag kan börja där eller inte.

Idag åkte jag med mamman och barnen till Alcalá och de visade mig runt i staden. Jag fick se det gamla universitetet, huset där Cervantes, författaren till Don Quijote, bodde och ett av europas första sjukhus.

Vi lunchade i Alcalá, käkade glass och lekte tafatt på ett torg i centrum. Därefter åkte vi tillbaka hem, spelade Wii, lade pussel och käkade. Det var en bra dag!

Imorgon åker jag själv till Alcalá för att försöka lära mig staden och hitta skolan. Hoppas allt kommer gå bra och att jag hittar bussen hem till Anchuelo.

Buenas Noches amigos!


Sista kvällen - barnvaktskväll =(

Patri och Bea kom hit ikväll för att käka pizza och prata eftersom jag sitter barnvakt den sista kvällen i el Puerto... Kan inte fatta det. Orättvist. Men men, Jaime sover och Bea och Patri har precis gått härifrån för att parta på ett disco i Vista Hermosa. Det var tänkt att jag också skulle gå dit, men mamman sa att hon och pappan ville ut en sista kväll så jag blev barnvakt eftersom jag vill att hon ska köra mig ocg mitt bagage till tågstationen imorgonbitti. Om föräldrarna kommer hem innan 1 så ringer jag en taxi fort som bara den och träffar flickorna igen. Men om de kommer hem senare så får jag väll sitta här på rummet och fortsätta gråta.  Ursh...

När flickorna sa hejdå så böörjade jag lipa och förstörde därmed deras make up. Dum jag är.

Dessutom så fick jag jätte fina presenter av dem, vilket också fick mig att grina rätt rejält.

Annars har dagen varit bra. Tillbringade den med Bea och Patri. Vi shoppade, lekte och tog många fina kort som kommer laddas upp när jag har kommit till rätta i Anchuelo, Madrid. Men tre små smakprov kan jag bjuda på medans tårarna rinner nerför kinderna.







Just nu vill jag bara vrida tillbaka tiden cirka en månad och frysa fast bilden där. Jag vill inte åka imorgon...


Sista dagen i el Puerto de Santa María

Nu är det bara jobbigt. Imorgonbitti lämnar jag el Puerto för att starta om i en liten by utanför huvudstaden. Men det kan bli bra!

Igårkväll gick jag ut med Melanie, Katerina, Edu, Carolin, Kinga, Julian och en annan kille som jag tyvärr inte minns namnet på. Kvällen startade i Vista Hermosa Centro Comercial. Alla samlades där, men Julian och Carolin kunde inte följa med in till centrum när vi skulle åka dit eftersom deras familjer hade sagt till dem att vara hemma tidigt. Tråkigt. Så de första tårarna rann när jag var tvungen att säga hejdå till Carolin.

I centrum gick vi till baren "el loco" för lite shots och annat trevligt. Vi träffade folk från Madrid som sa att jag kommer få det väldigt roligt i Madrid och det kändes oerhört skönt att höra.

"That's not normal Melanie. Glass on the dancefloor in Germany. Dancing with boots. And Peter is in the bullfights!"

Efter el loco gick jag, Melanie och Kinga till vår favoritbar "Kapote" för sista gången och de spelade "Tonight tonight" för vår skull. Gulligt av dem.

Därefter begav vi oss tillbaka till de andra som dansade salsa på gatan. Haha, det var en rolig syn!

Vi försökte också dansa liten, men det gick nog inte så bra.

På tok för sent, som alltid, bestämde vi oss för att åka hem med en taxi. Vi var tvugna att säga hejdå till Katerina i centrum eftersom hon bor där och ännu mer tårar rann mitt på gatan. Fy...

Taxin kom, jag, Melanie och Kinga begav oss hemåt. Melanie grät hela vägen hem och jag startade på nytt när hon klev ur taxin och sa hejdå. Kinga klev av hemma hos sig och sedan var det bara jag och taxichauffören kvar. Jag stortjöt och tårarna sprutade. Men chauffören var väldigt gullig och sa hela tiden:

- No llore más, no llore más! Por que está llorando? Que pasa?

(- Gråt inte mer, gråt inte mer. Varför gråter du? Vad har hänt?)

Han pratade inte någon engelska så jag försökte gråtande berätta varför jag var ledsen, och tillslut förstod han.

Idag är jag trött. Kom hem först vid 5 tiden och vaknade 7.30 för att göra frukost till Jaime.

Hoppas att Bea och Patri kommer snart för jag vill träffa dem igen innan jag åker till Madrid. Vi ska ut och shoppa, men jag har egentligen ingen plats för mer saker eftersom resväskan är full, samt två andra väskor. :)

Nu blir det till att baka en kladdkaka åt familjen! Hoppas de gillar den, och hoppas att de har ingredienserna hemma!


Skolstart

Imorgon startar Jaime skolan igen. Sommarlovet har varit långt och jag tror att det blir skönt för grabben att få komma tillbaka till skolan efter alla poolbesök och strandvistelser. Jaime vill håller däremot inte med mig om det.

Dagen startade med att mamman och jag hade enorma problem med Jaime som vägrade göra läxan och gjorde precis tvärtemot vad han blev tillsagd. Efter drygt två timmars bråkande så sa jag till mamman att jag inte orkade med hans skrik mer så jag tog honom till duschen o duschade honom med kallt vatten tills han lugnade ner sig. Det roliga var att han försäkt komma undan genom att vägra ta av sig kläderna, men åhh nej. In i duschen med kläderna på, och detta gillade han inte. Mamman däremot verkade nöjd och jag slapp höra han skrik ett tag. Får man göra så här som au pair...?

Vi städade lekrummet grundligt, en städning som påbörjades igår och som avslutas imorgon. Vid lunchtid åkte vi till Jerez för att gå till en pool med tre andra familjen, varav en familj har en au pair, Corinna, som jag gärna ville träffa innan jag sticker på lördag. Poolen var dock stängd eftersom de hade problem med vattenpumpen så vi lunchade mitt på gatan istället. Fyra mammor, två au pairer och 11 ungar. KAOS! Men ganska komiskt såhär efteråt. Vi åkte till Rosanas vännina, Sokos, hus och stannade där resten av dagen.

Kaoset fortsatte ända fram tills Jaime somnade... Vid halv nio lämnade vi Sokos hus och åkte till el Corte Inglés, ett varuhus med utländska produkter, för att köpa Jaimes skolböcker. Dock var det inte bara vi som tänkte den tanken utan kön till skolböckerna var sjukt lång. Vi var hemma först vid halv elva och stackars killen ska upp åtta imorgonbitti.

När han väl hade somnat vid elva tiden så åt jag och föräldrarna pizza och sedan startade vi med att plasta in alla hans böcker inför skolstarten imorgon.

Nu blir det natten eftersom jag måste vara redo att väcka grabben klockan åtta imorgon!

Buenas Noches!


Städning, stress och shopping

Idag har Jaime och jag, mest jag, påbörjat storstädningen i källaren/lekrummet. Vi stratade vid 11 tiden, tog en paus vid 3 för att äta lunch och fortsatte sedan i ytterligare två och en halv timme. Men tro inte att vi är klara. För tillfället ligger hälften av alla leksakerna utslängda på golvet i en enorm hög mitt i rummet. Mamman ville nämligen att vi skulle lägga alla djur i en låda, alla legobitar i en annan osv. Jaime har dock ca en miljon leksaker så därför tar detta tid. Tänk dig själv att städa ett lekrum med en sju åring. Tror du verkligen att han städar istället för att leka?

Vid 6 sade jag till Rosana att jag inte orkade mer städning och att jag ville in till centrum för att skicka ett paket hem till Sverige med presenter till födelsedagsbarnen. Rosana skjutsade mig dit söt som hon är och visade mig hur jag skulle göra. Men när jag stod där med paketet så kom jag på att jag hade något till alla syskonen, förutom till Robban. Inte särskilt snällt av mig, så istället för att skicka paketet så fick jag springa runt i affärer för att leta efter något till honom. Jag vet att han inte brukar gilla någonting som han får, men jag hittade iallafall något som jag själv kan använda om han nu inte gillar det. Alla de andra presenterna var lätta att köpa, men till Robban fick jag springa för att hinna få tag på något. Eftersom det tog så lång tid att leta upp en present så hann jag inte skicka paketet idag då Rosana behövde mig hemma vid 8.30. Imorgon är alla i el Puerto lediga och allt är också stängt så jag kan skicka presenterna först på onsdag.

Alla här är nu också hemskt stressade. Skolan börjar på onsdag och Jaime har inte gjort klart läxan han har haft under sommarlovet, han har inte fixat skoluniformen eller böckerna heller för den delen så det kan bli spännande att se hur de löser detta eftersom de alltid skjuter fram allting här i Spanien. Mañana mañana!

Imorgon ska jag jobba fram till lunch och sedan åker jag till Jerez för att träffa en au pair som heter Corinna. Jag har träffat henne en gång tidigare på stranden i Vista Hermosa och hon verkar trevlig. På eftermiddagen hoppas jag också att jag kan åka in till centrum för att dela bilder med Melanie och Carolin. Kvällen tillbringas i centrum med Caterina om jag inte behöver sitta barnvakt eller något liknande!

De sista dagarna i el Puerto nu...

Hoppas på en rolig dag imorgon!




Avslutningsfesten

Igårnatt hade jag det väldigt bra med de andra au pairerna. Sista helgen i el Puerto är över och för att fira så träffades vi först i Vista Hermosa C. C, sedan åkte vi till centrum gick till några barer och avslutade kvällen med att gå till Mucho Teatro och dansa. Många bilder togs, men de kommer upp senare när jag har tid och ork. Nu är det på tok för sent.

Imorgon och på tisdag jobbar jag både för- och eftermiddag eftersom jag inte kommer jobba särskilt mycket de andra dagarna eftersom Jaime börjar skolan på onsdag och kommer vara där fram till efter lunch.

Tack för en underbar kväll i går alla som var med! (Vet att ni inte kan svenska, så... Thank you for a wonderful night yesterday! Muchas gracias!)


Madrid, kan det bli lika bra?


Jag kommer sakna att ha stranden 2 gator från mitt rum...

Jag har det väldigt väldigt bra just nu som ni kanske märker och nästa lördag tar allting slut, eller ja. Allting kommer ändras...


Foton att visa mormor

Igår eftermiddag var jag som vanligt på stranden med Melanie några timmar efter lunchen. Vi tog "vanliga" foton eftersom vi båda måste ha kort att visa för mormor. På min lap top finns det för tillfället hundratals kort från Spanien, men de flesta av dem konstigt nog tagna mitt i natten och jag tror inte mormor skulle vilja se dem. Men nu har jag iallafall några mormor-kort och det var väldigt roligt att ta fotona också, dock blev de flesta korten dåliga med stängda ögon, konstiga ansiktsuttryck och så vidare...

Här är en del av resultatet:









Första kvällen jag stannar hemma den här veckan och jag tror att det kan vara bra för min hals. Hoppas den blir bättre snart.

Nu blir det natten för min del! Skepp o hoj!


Nästa hållplats : Madrid (!)

Nu är det bestämt. Jag åker till Madrid den 12:e september för att jobba hos en familj lite utanför huvudstaden, i en by som kallas Anchuelo. De bor på ett väldigt litet ställe, men eftersom jag får min egen bil så tror jag att jag har en chans att överleva också där. Förhoppningsvis blir det kul, men jag kommer sakna el Puerto oerhört mycket. Synd att jag måste åka nu när allt har börjat fungera så underbart bra.

On my way again

Nu ska jag försöka hinna med en buss till tågstationen där jag ska göra min framtid mer säker. Jag ska köpa tågbiljetten till Madrid! Spännande och relativt dyrt. Biljetten kostar omkring 60  - 70 euro om jag inte minns helt fel.

Och efter biljettköpet ska jag åka till Vista Hermosa för att träffa två underbara vänner: Melanie och Carolin! Fy vad jag komemr sakna dem. Caterina har redan lämnat el Puerto och åkt med sin familj till Jerez. Det tar bara 10 minuter med tåget till Jerez, men det lilla lilla avståndet gör ändå att hon inte kan gå ut med oss här eller träffa oss på stranden längre... Jag saknar henne redan, efter bara 3 dagar.

Men nu får det bli glada miner. Tågstationen; Hear I come!


Picknick i parken tillsammans med spindelmannen

Idag har jag tagit med mig Jaime och hans kompis Javi till en liten park här i närheten där vi hade picknick. Vi gick inte till poolen eftersom det idag var molningt för försa gången sedan jag kom hit den 19:e juni! Vi tog med oss juice, äpplen, nektariner och morotsstavar. En mycket nyttig picknick, men det var svårt att övertala pojkarna att lämna kakorna hemma, men jag lyckades till slut! Victory!

Pojkarna gungade, åkte rutchkana och lite annat medans jag dukade upp vår lilla buffé på en filt. Efter picknicken lekte vi med spindelmannan figurer och andra leksaker som jag inte har lärt mig namnet på ännu.


En molnig dag i parken


Picknickfilten, mitt sällskap...


... och en relativt sliten Jag.


Söndags morgon

I söndags var jag trött när jag vaknade... Men oavsett om jag är trött eller inte så tycker jag om att gå till panaderían på morgonen och köpa nybakta baguetter till frukosten. På något konstigt vis så är promenaden fram och tillbaka till panaderían det första jag tänker på när jag vaknar och tanken får mig att vilja stiga upp. Eller ja... tanken gör att jag inte känner lika mycket avsky av att behöva lämna kudden.


Så här trött kan man vara påväg till bageriet


En bit av vägen jag alltid går längs på morgonen


Färska baguetter är aldrig fel!


Bea and Patri!

Äntligen fick jag träffa Bea och Patri igen. Det var sjukt länge sedan jag såg dem, men när de kom hit ikväll och hämtade upp mig så kändes allt som vanligt. Skönt!

Vi gick till änden av Fuente Bravia tillsammans med Jose Antonino, Fran, Javi och Jaime för att spela lite kort och bara umgås. Ganska gärligt faktiskt med en utekväll som inte innefattade puben. Tack flickor och pojkar! 


Bea och Patri, bild hämtad från Beas "tuenti-profil"


Tjurfäktning = Bread and Peter?

Idag har jag lekt med Jaime på förmiddagen och efter lunch var jag ledig. Jaimes vän Gonzalo följde med oss till poolen idag, vi gjorde lite läxor innan det och käkade frukost... Ja, det vanliga.

Poolen var trevlig, och jag kommer sakna den mycket om några veckor, då jag inte längre kan stanna kvar här eftersom skolan börjar den 9:e och familjen här då klarar sig utan mig. Typiskt...

Eftermiddagen spenderade jag med Melanie på stranden i las Redes. Vi hade hemskt kul. Vi pratade lite om vad vi vill göra när sommaren tar slut och vad vi vill hinna med innan vi åker här ifrån. Jag nämnde då att jag väldigt gärna vill hinna se en tjurfäktning i el Puerto, eftersom arenan här sägs vara den näst största i Spanien (den största finns i Sevilla). Melanie har redan sett en och hon vill inte se det igen eftersom hon tyckte så synd om det stackars djuret. Jag kommer troligtvis känna likadant, men jag vill ändå ha sett hur det går till "live".

Hursomhelst. Melanie försökte förklara för mig hur en tjurfäktning går till, men förklaringen gjorde mig bara förvirrad.

" - There is a bull and he is hungry. And in the corner there is bread. And in Barcelona there was people outside the arena who hated the bullfights and they didn't eat meat... there name is Peter! Ant then they take the bull's tounge and bind it and make a pearcing. And the bull can't scream and he is very very hungry!"

HAHAHA!

(Ni kommer troligtvis inte förstå någonting av detta, men det är iallafall ett skämt som är oerhört skoj för de inblandade!)


RSS 2.0