En bra kväll

Nu de senaste timmarna har jag lekt med Jaime en del. Vi har faktiskt haft riktigt roligt. Vi spelade basket, cyklade, lekte med små plastfigurer, lekte blindbock, och hade maskerad. Roligt och utan bråk! Hoppas det fortsätter så här och inte blir mer bråk. Jag tvivlar, men min önskan kanske slår in..!


Jag (som var den enda som klädde ut mig) leker maskerad med Jaime



Jaime var fotagraf, vilket ni kanske märker på korten han tog.

Imorgon ska jag förhoppningsvis ut med Bea och Patri och shoppa eftersom rean börjar då. Jag har inte hört något från dem sedan igårkväll, men jag hoppas att resan blir av! Vad ska jag göra annars..?


Tjaffs och andra tråkigheter...

Ytterligare en (jobbig) dag har passerat. Jag och Jaime har haft ytterligare ett tjaffs angående att han inte vill göra någonting. Han vill inte gå till poolen, inte till stranden och inte till parken. Vad ska jag göra? Komme jag klara detta? Jag börjar faktiskt tvivla...

Ytterligare valsvårigheter...

Nu har jag fått tag på en spansk familj som bor i Granada. De undrar om jag vill jobba som au pair hos dem när jag har slutat här och det låter jätte spännande. Jag föreslog ett möte och nu vill failjen träffa mig någon helg. Mamman sa att hon betalar tågbiljetten om jag kommer och hälsar på och hon vill visa mig huset, området där de bor och förståss barnen! Detta låter intressant, men problemet är att jag inte bara har hittat en familj, utan två.

Den andra familjen bor i sydvästra London. De har tre barn under 5 år och vill att jag ska börja jobba med dem. London...? Nja.. men kanske. Dock får jag ju inte lära mig spanskan där...

Vi får se hur det blir...

Hmmm... Vad ska man välja...

Nu har jag kommit i ett dilemma. Johan och Karin kommer befinna sig i Málaga (tre timmars bilresan härifrån) till helgen, Bea och Patri ska gå ut och festa på lördag och Grace mailade just och frågade om jag hade lust att åka till Sevilla med henne på lördag. Hmmm... Vad ska jag välja: Málaga, festa eller Sevilla? Alla tre sakerna låter jätte spännande, så jag vill ju inte tacka nej till något heller. Kan man befinna sig på tre platser samtidigt? Problemet är ju just avståndet mellan platserna... Málaga ligger i öst, Sevilla i nordväst och el Puerto mittemellan...

Detta måste jag fundera på ett tag...

Parken

Klockan 11:00 begav jag mig tillsammans med Jaime till ett hus där Jaimes vänner bodde. Huset var ganska litet så vi gick istället till en park och barnen lekte där fram till klockan 13:30. Därefter gick vi tillbaka till vännernas hus och Jaime frågade om han fick stanna där och leka en stund, vilket han fick för både mig och hans mamma. Så nu är jag ledig fram till klockan 16:30 då jag ska hämta honom och ta med honom till poolen.



Området där jag hämtade upp Jaimes vänner



Parken




Dagens sittplats i solskenet! Lite hårt, men okej.


När jag kom hem efter att ha lämnat Jaime så tog jag min handduk och lade mig ute i trädgården för att sola, men det är alldelles för varmt. 30 grader ute nu och Rosana säger att det kommer bli varmare. OMG!

Så istället sitter jag nu i vardagsrummet och svarar på mail. Air condition på och jag svettas inte längre! Haha!



Här har de en glass som är en blandning av Magnum Mandel och Sandwich. Smarrig!


Fotografering och småprat

Efter lunch, runt kl 19:00, kom Bea och Patri och hämtade upp mig utanför huset. Vi hade under förmiddagen planerat att vi skulle gå ut och fota lite och vi begav oss först till en liten (mycket liten) park som låg ganska nära vårt hus.



Bea, Patri och jag i parken



Patri och jag

När vi hade fotat klart i parken gick vi till stranden för att fota lite där också, men det blåste så fasligt mycket så vi gick inte hela vägen ner till vattnet utan stannade en bit därifrån.



Patri, Bea och jag vid stranden

Under fotograferingen diskuterade vi skillnaden mellan det svenska och det spanska skolsystemet och det fanns vissa större skillnader. Jag föredrar den svenska skolan! Vi diskuterade också sommarplanerna vilka inte visades vara så många eftersom det enda inplanerade verkade vara min resa till Mallorca om 1,5 vecka.

Imorgon ska Jaime och jag gå och hämta en kompis till Jaime och sen vet jag inte vart vi tar vägen. Det enda jag vet är att jag ska passa Jaime både på för- och eftermiddagen imorgon, så det blir inte så mycket fritid då tyvärr. Men jag hoppas det bir roligt ändå!


La picina - Poolen

I förmiddags följde Jaime med till poolen efter en stunds tjatande, men när vi väl kom dit hade han roligt och badade konstant i två timmar. Själv badade jag inte fullt lika mycket utan låg mest och solade och kollade till honom i poolen.



Utsikten över poolen från platsen där jag låg och solade

Vilodag

Efter gårdagens traskande på gatorna i Cádiz så kändes det rätt att ta en vilodag idag. Jag spenderade några timmar i trädgården på baksidan av huset i förmiddags och på eftermiddagen begav jag mig till stranden tillsammans med en bok och musik. Några timmar lapade jag sol och läste och därefter begav jag mig på en promenad runtom i staden.



Förmiddagen tillbringade jag tillsammans med en bok och melonbitar! Mums.



På baksidan av huset



På min promenad hittade jag en liten mysig park


Imorgon ska jag ta med mig Jaime till ett poolområde som ligger lite längre bort i området där vi bor. Rosana fick ett "inträdeskort" av en vännina och jag hoppas nu bara att Jaime går med på att traska iväg till poolen imorgon. Målet med min promenad var att hitta till poolområdet som Rosana har visat mig tidigare och efter någon timme hittade jag äntligen platsen. (Om jag hade gått rätt väg så hade det bara tagit 115 minuter att gå.)



Här är ingången till poolområdet som jag, förhoppningsvis, kommer besöka imorgon

Blanco

I Cádiz fanns det också lite tid till shopping. Den 1:e juli börjar rean i Spanien och alla affärer säljer kläder billigt, så därför shoppade jag inte så mycket idag utan kollade bara vad jag vill köpa när rean startar. Men jag kunde dessvärre inte hålla händerna borta från en bikini som jag fann på Blanco.


Bikinin som införskaffades idag


Cádiz - Europas äldsta stad

Idag har jag tagit tåget till Cádiz, en av världens äldsta sjöstäder. I Cádiz möttes jag och Grace och vi begav oss ut på en upptäcktsfärd i staden. Det första vi gjorde var att gå till en resebyrå för att skaffa en karta över Cádiz vilket verkligen fick mig att känna mig som en turist!


Baksidan av kartan gav oss information om vilka platser man bör se när man är i staden


Jag kommer nu beskriva dagen i bilder för att slippa skriva så mycket. Varning för att det kan bli många bilder...





Tåget lämnade stationen i el Puerto de Santa Maria klockan 13.40


 
Grace fotograferar katedralen



Stranden, båtarna som väntar på tidvattnet och Grace



Ett gamalt fängelse som idag är museum



Kyrkan i fängelset



Jag på en utkiksplats över Atlanten



Katedralen



Detta ENORMA träd påminde mig om trädet i "Harry Potter"



En av de super-mysiga små gatorn i Cádiz



Ett palats eller något..?



Mitt i staden spelades det fotboll





Stranden i Cádiz



Huvudtorget i Cádiz


Vackra byggnader med fin havsutsikt






Strandpromenaden längs muren som omringar hela Cádiz



Vi besökte också en stor också en stor och mycket vacker park



Det fanns gott om fruktträd där



Grace gillade att det bodde katter i parken



I parken fanns det konstigt nog en stor bur med en massa duvor i, vanligtvis flyger väll duvor fritt?









Vi hittade en grotta som vi gick in i






Utsikten över en liten del av parken från en utkiksplats



Solnedgång i Cádiz

Resan gick bra, det var lätt att ta tåget till Cádiz och jag åker gärna tillbaka. Men det var nära att vi missade sista tåget hem som gick kl 22:10. Tiden bara rann iväg och vi fick spring till stationen för att hinna med tåget. Haha. Men resan var väldigt rolig!


På resande fot

Om allt går som planerat idag så beger jag mig snart till Cadiz med tåg för att träffa Grace där. Detta kan gå väldigt illa också eftersom jag inte vet vart tågstationen här ligger, jag vet inte vart jag ska gå av och jag vet inte vart jag ska möta Grace. Hoppas allt löser sig. Hur betalar man på tåget föresten? Behöver jag köpa en biljett före eller kan jag betala där?
Den här dagen kan bli intresant kan jag lova! Hoppas bara jag kommer hem helskinnad... 

Babysitting

Nu ikväll blev det inget partajande utan barnpassning som jag hade fruktat. Jaime har suttit framför tvn under kvällen och jag har ockås tittat lite smått, men jag förstår inte barnfilmer på spanska. Men jag roade mig istället med ett glas vin och när Jaime hade somnat runt 23:45 så satte jag mig i soffan och kollade på "Vingar av Glas". Äntligen fick jag höra svenska igen. Det var längesen känns det som, fastän jag bara har varit en veckan här.



Ett nytt ansikte

När Rosana kom hem efter jobbet idag så berättade hon att vi skulle åka till en strand lite längre bort för att träffa en familj som också hade en au pair. Jag blev givetvis över lycklig och följde med.

Au pairer i den andra familjen hette Grace, var 25 år och kom från Miami. Vi låg på stranden och pratade med varandra och hon berättade att hon bor i Madrid och undervisar småbarn i engelska där. Hon har varit i Spanien i 9 månader och är au pair under sommaren. Hennes familj bor i en stad som heter Jerez och ligger 20 minuter från el Puerto. I augusti ska hon och familjen flytta till el Puerto och bo i en sommarstuga här. Då hoppas jag på att vi kan umgås mycket.

Vi bytte nummer och Grace ska ringa mig ikväll och berätta om hon är ledig i morgon eller inte, och om hon är det så funderar vi på att ta båten in till Cadiz för att strosa runt på de gamla gatorna där imorgon. Vi får se vad som händer.


Stranden jag besökte idag



Lugnare dag

Jag och Jaime har kommit bättre överrens idag. Vi gick till stranden, men det blåste mycket där och var dåligt med folk så vi gick vidare till parken istället. I parken var det också dåligt med folk, men vi lekte ändå där i någon timme innan vi begav oss till en annan park.

Efter alla parkbesök begav vi oss hemåt och spelade tennis och basket. Jaime vann förstås, men det kan bero på att det också var han som var dommare. Haha!

Ikväll kan det hända två olika saker. Antingen följer jag med Bea och de andra tjejerna till Puerto Sherry för att festa på barerna där. (Vilket jag hoppas ska hända.) Eller så kommer Rosana hem och berättar att jag ska sitta barnvakt åt Jaime. (Något jag INTE vill göra just ikväll.) Rosana och Jose Luis blev nämligen inbjudna till några grannar, men de har inte tackat ja ännu. Hoppas verkligen att de inte ska ut, men tyvärr lutar det nog åt det hållet...

Jaja, vi får se hur det blir om några timmar.

Stranden med trevligt sällskap

Eftermiddagen har spenderats på stranden tillsammans med 4 trevliga spanjorer. Jag har börjat lära känna en tjej som heter Bea ganska väl och hon är hur trevlig som helst.


Bea, jag, Bea, och en kille jag inte mins namnet på :P



Bea, jag och Bea på stranden

Vi möttes klockan 17:30 och traskade iväg mot stranden där vi låg och spelade kort, pratade och badade. Det vra lite blåsigt där nere, men ändå mycket trevligt och detta räddade min dag med tanke på förmiddagen hade sett ut.

7-åring vs 18-åring

Dagen kunde inte ha startat på ett värre sätt tror/hoppas jag. Jaime totalvägrade att göra som jag sa och jag är fortfarande väldigt irriterad över hans beteende.

Dagens problem handlade om att vi skulle gå till stranden på förmiddagen, men det totalvägrade Jaime och lade sig istället på sängen och grät. Jag försökte övertala honom genom att säga att vi kunde spela tennis, fotboll mm på stranden. Men jag fick svaret att ingenting var kul att göra på stranden. Detta störde mig. Det var inte jag som ville gå till stranden, utan det var Rosana som hade sagt till oss att vi SKULLE gå dit. Varför ska jag då tjaffsa med en unge i över en timme innan han "går med på" att gå till stranden.

Phu. Hoppas nästa dag med Jaime blir mindre påfrestande.


Tillslut kom vi ändå till stranden



Och vi försökte bli vänner...






Påbörjat sandslott

La Playa

På eftermiddagen ringde jag till Bea men hon var upptagen med skolan och kunde inte träffas idag och tyvärr tog jag ingen annans nummer igårkväll så därför gick jag istället till stranden och låg och solade och lyssnade på musik.

Efter någon timme blev jag ganska uttråkad och började ta kort istället. De flesta blev helt misslyckade, men några kan jag ändå lägga upp. Enjoy.



Stranden runt 20:00









Stranden och lekparken

Idag har jag tagit med Jaime och Gonzalo till stranden och till en lekpark som låg precis intill. Pojkarna lekte medan jag solade, läste, lyssnade på musik och mådde bra.



Det var svårt att hitta en bra plats på stranden eftersom grävmaskinerna höll på att göra den iordning inför turisterna som kommer komma nästa vecka. El Puerto de Santa Maria är nämligen ett populärt semesterställe för spanjorerna från inlandet.



Eftersom det var svårt att vara på stranden så lekte pojkarna i parken istället



Jag hittade en bänk och satte mig och läste i solskenet



Boken är bra, men det var lite svårt att koncentrera sig så jag gav upp läsningen ganska så snabbt.



Min utsikt under förmiddagen

Jaime och jag hade vår första, och troligtvis inte sista, fajt idag också. Det gällde vattenkrig. Han ville spruta vatten över till grannarna och jag tyckte det var olämpligt. Han började grina och vägrade äta och jag sa till honom att han var tvungen att äta innan han kunde börja leka med något annat. Det var den korta versionen av det hela. Jag ska nog undvika att skriva hela konversationen här tror jag... Är det fel att vara hård mot ungen andra dagen? Undra vad föräldrarna kommer tycka, de kanske kommer slänga ut mig? :O



Tack Ingman för att jag fick låna din mobil. Den fick följa med till parken, men när jag skulle lyssna på musik så märkte jag att det inte fungerade. Haha. Fast jag hade ju blivit förvarnade om att detta kunde hända. Ps. Jag lovar att vara försiktig med den Ingman! Ds.

"El dia de San Juan"

Igår på kvällen så åkte jag, Rosana, Jaime och Jose Luis till en Jose Luis bror för att umgås med den familjen. Klockan var ca 21:00 när vi kom och i huset fanns det en dotter på 17 år som hette Blanca. Jag pratade med henne lite snabbt och hon berättade att det var en speciell kväll. Det var nämligen "el dia de San Juan". Det kan liknas vid vår midsommar, en dag då spanjorerna firar att sommaren är på väg, speciellt ungdomarna. Hon frågade om jag ville med och fira och berättade att alla skulle samlas på stranden på kvällen. Givetvis tackade jag ja och vi fick skynda oss hem så att jag skulle hinna duscha och fixa till mig lite. Klockan 23:30 träffades jag och 8 andra tjejer utanför Blancas hus innan vi begav oss till stranden. Man går ut mycket senare här än i Sverige.

På stranden tändes det brasor överallt och raketer avfyrades från hamnen i Cadiz, vilket vi både kunde se och höra från platsen där vi stod/satt. Tyvärr så tog jag inga bilder på detta vilket jag ångrar så här i efterhand.

Vi träffade mycket folk och det blev en hel del kindpussar, något jag har börjat vänja mig vid nu. Jag pratade mycket med tre tjejer som hette Bea, Bea och Patri. Mycket trevliga människor som jag troligtvis ska gå till stranden med i eftermiddag.



Bea, Patri och Bea på stranden när vi var påväg hem i natten


Patri, jag och Bea på stranden



Patri, som tog ett självporträtt när jag inte såg. :P


Vi gick hemåt kl 02:00 eftersom tjejerna skulle till skolan dagen därpå och hämta sina betyg, och jag skulle upp och ta hand om Jaime kl 09:30 (inte så sent, men ändå). Under kvällen försökte jag göra mig förstådd med en blandning av spanska och engelska och jag lyckades relativt bra, men engelska kunskaperna är inte så goda här fick jag veta av Patri.
En mycket trevlig kväll med mycket nytt folk att lära känna.

Första barnpassningsdagen

Min första ensamma dag med Jaime startade idag. Vi åt frukost, gjorde läxorna och gick och hämtade Gonzalo (en kompis till Jaime). Allt gick bra, pojkarna lyssnade relativt bra på vad jag sa på min taskiga spanska och de lekte i några timmar på standen medan jag låg och solade. Givetvis höll jag ett öga på dem för hur skulle det se ut om jag inte lyckades komma hem med två ungar. Haha.



Gonzalo och Jaime påväg till stranden

Idag gick vi till en strand som jag inte hade besökt tidigare. Den här stranden var större och man kunde lätt se över till Cadiz. Det var ganska folktomt på stranden idag eftersom de flesta arbetade medan vi var där, mellan kl 11.30 till 14.30.



Idag var vågorna väldigt höga eftersom det blåste från Atlanten. En sval vind som jag uppskattade mycket!



Under detta parasoll har jag tillbringat större delen av dagen än så länge



Haha. Jag lyckades inte ta något bättre kort, men nu vet ni i allafall att jag verkligen befann mig på stranden.



På stranden hade pojkarna vattenkrig



På stranden gick allting bra, men det var värre när vi skulle gå hem.

Rosana sa till mig igårkväll att lunchen skulle serveras någongång rung kl 14:00. Jag planerade därför att säga till pojkarna att vi skulle bege oss hemåt 13:20 eftersom jag då trodde att vi skulle ha gått om tid på oss, men ack så fel jag hade. Först tog det 10 minuter att få upp pojkarna ur vattnet och därefter ytterligare 10 att packa ihop alla saker och mer eller mindre dra med mig pojkarna upp från stranden.

När vi väl var på vag hemåt så märkte jag efter ett tags promenerande att de små rackarna var 50 meter bakom mig. Herregud vad sakta två människor kan gå och ändå röra sig framåt. Trodde inte det var möjligt.

Hur som helst, klockan 14.40 var vi hemma och jag kastade mig över maten som skulle värmas i micron. Som tur var hade vi åtminstone börjat äta när Rosana kom hem, men hon såg lite förvånad ut när vi satt vid köksbordet eftersom hon trodde att vi hade ätit en timme tidigare.

Jaja, jag själv tycker att barnassningen gick bra, jag fick ju med mig båda två hem utan några skador. Vad mer kan någon begära?

Nu ska jag strax springa ner till stranden igen och därefter ska jag och Rosana åka till en familj där det finns en annan au pair på 25 bast. Vi har inte hört om de är hemma, men troligtvis åker vi ändå dit och ser efter.

Hmm. det vore skönt med en liten siesta också, men den tiden är nog redan pase idag...

Skolavslutning och shopping

Jaime gick på sommarlov idag. Klockan 10:00 lämnade jag och Rosana huset och åkte till Jaimes skola. Han går på en privatskola, för enbart pojkar, ca 10 minuters bilfärd hemifrån. Innan vi åkte till skolavslutningen så berättade Rosana att hon skulle prata med sin chef om en fajt som han hade haft med en kollega förra veckan. Egentligen skulle hon släppa av mig på ett shoppingcenter medan hon talade med chefen men så blev det inte eftersom vi var sena och helt plötsligt satt jag nedtryckt i en grön sametssoffa på övervåningen av ett litet apotek. Jag fick en kopp kaffe av en anställd, jag som inte ens gillar kaffe, och det var bara för mig att tvinga i mig kaffet medan Rosana och chefen pratade.

Spanjorer pratar generellt mycket fort och använder mycket kroppsspråk. När de blir irriterade så förstärks detta beteende ytterligare, något jag fick bevittna mot min vilja på ápotekets övervåning. Chefen slog nästan ut sin kaffekopp när han vevade med armarna och jag hade inte en enda chans att förstå vad de sa eftersom jag bara uppfattade orden som ett surr. Ja, det är intresant att se hur spanjorer argumenterar. De skulle lätt köra över en svensk som mig om jag skulle komma i samma situation som Rosana. För mig gäller det alltså att vara vän med spanjorerna häromkring!  

Efter ett tag fick de avbryta diskussionen när Rosana såg att klockan hade blivit alldelles för mycket och Jaimes skolavslutning snart skulle starta. Jose Luis mötte upp oss på skolan och vi kollade på Jaimes avslutning som hölls utomhus på skolgården.



Jaime står längst bak i mitten



Jaime, grabben i mitten



Jag tycker att killarna ser ganska roliga ut i skoluniformerna, men de ser profisionella ut också.



Scenen där barnen uppträdde med sång och dans. Varje klass fick ett shownummer var.



Alla klasserna hade inte skoluniformerna på sig under uppvisningen.



Fotbollen fick också en plats i avslutningen. En klass klädde sig i Xerez lagtröjor och sjöng Xerez fotbollslåt.

Under avslutningen träffade jag en familj där mamman kände Rosana och hon undrade om jag var ledig under vintern för de funderade på att skaffa en au pair då. Det vore jätte kul om de vill att jag ska komma, så nu blir det bara till att hålla tummarna!



På eftermiddagen satte jag mig i trädgården och läste en bok och kl 17:00 begav jag mig äntligen till shoppingcentret med Rosana som körde.

Det fanns relativt många butiker att besöka och jag hann inte kolla in alla eftersom jag fastnade inna på ZARA. Det är ett ställe som jag gärna vill besöka igen, men inte än på ett tag för nu är jag istället myckt sugen på att besöka stranden igen!

Nu på kvällen/natten när jag Rosana och Jose Luis satt och åt middag så berättade de för mig vad jag ska göra imorgon, första dagen jag och Jaime är ensamma. Såhär ser det muntliga schemat ut på ett ungefär:
1. Äta frukost
2. Göra läxor
3. Packa saker för att gå till stranden
4. Hämta Gonzales (en kompis till Jaime)
5. Gå till stranden
6. Äta lunch runt 14:00 (som Rosana redan har tilagat och ställt i kylen)
 7. Fördriva tid fram till Rosana kommer hem ca kl 15:00

Nu vet ni precis vad jag ska göra imorgon!

Ingman: Vet inte vad du vill att jag ska skriva, men du och Karin MÅSTE komma och hälsa på!

ZARA

Nu är jag precis hemkommen från en liten shoppingtur tillsammans med Rosana. Vi åkte till ett shoppingcenter som ligger ca 10 minuter från hemmet. Rosana skulle köpa mat som jag och Jaime ska ha till lunch under veckan och eftersom jag ville kolla in shoppingmöjligheterna i området så följde jag med. På shoppingcentret fanns det mycket konstiga affärer, men det var en skylt som lyste lite starkare än alla de andra. ZARA. Eftersom Zara är en spansk butik så finns den nästan överallt här, något jag inte är van vid i Sverige, där den bara finns i de större städerna, så mycket jag vet åtminstone.



Detta var det enda som jag införskaffade idag eftersom Rosana berättade att det skulle starta en rea på hela köpcentret den 1 juli. Då blir det shopping för hela slanten!

Kameleonter - i Spanien?

När jag och Rosana var på väg hem efter att ha hämtat Jaime på ett barnkalas på den amerikanska ambassaden i lördags så satt vi och pratade om hur staden där vi bor är uppdelad i spanska och amerikanska ambassader. Spanjorerna får inte passera kontrollerna för att komma in på de amerikanska ambassaderna och vice versa. Innan 11 september dåden kunde Rosana besöka de amerikanska ambassaderna hur ofta hon ville, eftersom hennes man arbetar där, men nu är hon inte tillåten att åka in där längre.

Jag tycker att det verkar lite läskigt att det finns områden som man inte får besöka här och det känns inte bättre när ambassaderna avspärras av galler och höga murar.

Hur som helst. När vi satt där i bilen och pratade (Rosana pratade och jag försökte förstå) så ryckte hon plötsligt till och bilen svängde till åt vänster.

- Jag dödade den! hörde jag sedan Rosana säga.

Jag hade så klart inte hunnit se någonting eftersom jag stänger av allt som händer runt omkring mig när jag ska koncentrera mig på spanskan.

- Vad dödade du? svarade jag, på halvtaskig spanska.

- Kameleonten.

Finns det ens kameleonter i Spanien? Finns inte de i afrika? Efter en stunds googlande på denna fråga så fann jag mitt svar. Det FINNS kameleonter i de södra delarna av landet. Häftigt!

Så nu har jag alltså varit med om att sitta i en bil när den kör över en kameleont. Det är det inte många som kan skryta med!


Vattenkrig och seglingslektioner

När jag vaknade i morse bar det genast av till Puerto Sherry där Jaime har sina seglinslektioner. Han ville egentligen inte segla idag, men efter en stunds diskuterande mellan han och hans pappa så gick han ändå med på att segla.


En liten del av hamnen i Puerto Sherry.



Jaime seglade i en av de små båtarna ute på havet.

Jag och Jose Luis (pappan) stannade inte särskilt länge på segellektionerna utan han ville istället visa mig resten av hamnen i Puerto Sherry, dock fotade jag aldrig där. Det fanns hur många båtar som helst i Puerto Sherry och en båt som utmärkte sig från alla de andra var en kopia av båten som Columbus seglade till Amerika med.

När vi kom hem från Puerto Shwerry gick jag ner till stranden för att sola och bada, samt ägna mig åt lite läsning. Stranden är lång... oerhört lång. Jag gick däremot inte så långt utan hittade en plats ganska omgående, fastän det var mycket folk på standen då jag kom dit.


Ett dåligt kort taget på stranden.


Ett bättre kort taget på vägen hem från stranden.

När jag kom hem från strandbesöket möttes jag av tre livliga små flickor som spelade basket på framsidan av huset. Det var Jaimes kusiner från Jerez som var på besök. Flickorna var jätte söta och ville starta ett vattenkrig när Jaime kom hem från seglingslektionerna så jag hjälpte till att förbereda med vattenballonger. Resten av eftermiddagen ägnades åt vattenkrig, glassätning, basket och tennis tillsammans med Jaime och hans kusiner.

En mycket trevlig dag. Imorgon ska jag på Jaimes skolavslutning.

Första intrycken

Idag har det hänt mycket. Jag har träffat mycket nya släktingar och bekanta till familjen, samt gått runt och kollat in platsen lite grann. Nu kommer därför lite bilder upp från dagens och gårdagens fotografering.



Ronya gav mig en hemmagjord midsommarstång som jag skulle ha med mig på planet eftersom jag inte kunde fira en riktig midsommar hemma i år.


Detta är huset jag för tillfället bor i. Mitt rum är det på övervåningen längst till vänster i bild.


Mitt rum, det är inte stort men ändå tillräckligt.


Vardagsrummet där alla samlas mit på dagen då det är som varmast eftersom det rummet har AC.


Hallen


Terrassen på baksidan av huset. Här finns det också gott om små ödlor.


Baksidan igen


Utsikten från mitt fönster. Om man bortser från gallret så är det riktigt fint.


I förmiddags gick jag på en upptäcktsfärd i området med slutmål: Stranden!


Det finns gott om växter att fotografera.


Stranden syns på håll.


Såhär ser det ut på gatan utanför huset där jag bor.

På eftermiddagen hade jag tänkt gått til stranden en stund för att bara ta det lugnt och koppla av tillsammans med en bok, men Jaime såg ut att vara uttråkad så jag frågade honom om han ville med mig ut och fota istället, så det ägnade vi eftermiddagen till idag. Resultaten kkunde kanske ha blivit bättre, men det var åtminstonde kul.


Jaime med sin kamera. Efter några minuter frågade han om han inte kunde få låna min istället för hans krånglade, och jag kan ju inte säga nej till honom första dagen.


Såhär bra är Jaime på att ta bilder. Jag kom nästan med på bilden.


Ytterligare ett av Jaimes fotografier.


Jag sa till Jaime att jag gillar palmer och efter det var det i princip allt han fotade.


Jaime på en gata i kvarteret.


Jag och Jaime, hoppas bara att allt kommer gå bra nu.

I morgon bär det först av till Jaimes segellektioner och därefter ska jag ner till stranden och koppla av eftersom det aldrig blev av idag. 

En sval dag?

Nar jag vaknade i morse var det inte den temperatur i sovrummet som jag ar van vid. Det var varmt... oerhort varmt! Jag gick ner till koket och fragade Rosana hur manga grader det var ute och hon svarade att det var runt 30 grader och fortsatte:

- Det ar svalt idag.

Svalt!? En sval dag for mig ar 15 grader. Idag ar det allt utom svalt kan jag lova! 

Men om nu 30 grader har ar svalt. Hur varmt ar det da nar det ar varmt? 


Spanien, dag 1

Nu har jag antligen tagit mig till familjen Lopez Castros hem i el Puerto de Santa Maria. Flygresan gick bra och Rosana o Jose Luis kom och hamtade mig pa flygplatsen i Málaga. Vadret ar toppen, lite over 30 grader, Rosana sager att det ar ganska kyligt idag men jag svettas anda. Haha! Hur ska det ga nar det blir varmare?

Igar kom jag fram till huset runt klockan 23.00 och jag blev guidad runtom i huset. Nar guidningen var klar sa fick jag vara ensam pa mitt rum i nagra minuter och sen var det dags for rodvin pa terrassen. Rosana agnar mycket tid at viner sa huset ar fullt, speciellt med just rott vin.

Det ar inte latt att sova har eftersom natterna ar sa sjukt varma. Jag hade oppet fonster och flakt i taket pa under natten, men anda svettades jag som en liten gris! Jag ar inte van vid detta, men jag hoppas kunna bli.

Idag har jag gatt pa en upptaktsfard i omgivningen. Jag tog en svang till stranden, som var fin, men vattnet var ganska grummligt och darefter gick jag runt i kvarteren och fotade.

Jamie har jag inte traffat sa mycket men det lilla jag har sett av honom har verkat bra. Han tycks vara lite blyg men Rosana berattade att han inte brukar vara blyg sarskilt lange. Vi far se hur det funkar mellan oss tva framover. Hoppas allt gar bra och smidigt!

Jag sitter vid Rosanas dator nu eftersom min laptop inte ar uppkopplad till natet har annu. (Darfor skriver jag med a och o.) I eftermiddag ska Jose Luis (pappan) hjalpa mig att koppla min dator till natet och da kommer texterna bli mycket mer lattlasta, jag lovar.

Nu kanns det som om jag ar pa smekmanad eftersom Rosana (mamman) passar upp pa mig hela tiden :) Jag klagar inte, nu kom hon precis in med ett glas rodvin blandat med soda och is. Mycket trevligt!

Nar jag har kopplat min egen dator till internet sa ska jag ladda upp de bilder som jag har hunnit ta an sa lange. De ar inte manga, men fina!

Nu ska jag ata! Ha det bra.

Hur packar man inför en hel sommar?



Så här bra går det för mig och min packning just nu. Det är as-svårt att veta vad man ska börja lägga ner. Hur jag än gör så kommer jag ändå få packa upp allt minst tre gånger innan jag är någorlunda säker på att jag har fått med allt jag behöver. Hoppas jag hinner packa klart innan planet går.

Cádiz



Här kommer jag befinna mig de kommande månaderna!

Första inlägget

Jag har precis skapat en blogg som jag hoppas att jag kommer vara aktiv på under de kommande månaderna. På fredag, den 19 juni också midsommarafton, kommer jag sätta mig i en flygstol som ska ta mig till Belin. I Berlin ska jag försöka hinna med ett nytt flyg med destination Malaga i Spanien. I Malaga kommer en kvinna möta upp mig utanför flygplatsen och sedan följer en tre timmar lång bilresa till Cádiz.

Om allt går bra så vaknar jag på lördagen upp i en säng på vindsvåningen i en liten by som heter El puerto de Santa Maria. Huset ligger bara några gator ifrån stranden och om jag har tur så kanske jag får vakna upp till ljudet av vågorna som slår upp ur havet.

I Spanien ska jag arbeta som au pair och ta hand om en tioårig kille. Jag ska passa honom när han har sommarlov och mina sysslor blir att skjutsa honom till kompisar och segelträninger, laga mat, ta honom till stranden och bara finnas där för honom när han behöver mig.

Alla i familjen verkar vara jätte söta och jag tror att allt kommer lösa sig när jag väl kommer ner till dem. Mamman i familjen har själv varit au pair i London när hon var yngre så hon vet hur det känns att lämna allt där hemma och bege sig till ett nytt land och en ny kultur. Det är läskigt men spännande.

Som sagt så ska jag försöka vara aktiv med att ladda upp bilder och nya inlägg! 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0